Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Datum: Ons 23/02 2011
Kostnad: 60 Riksdaler

Konsert i källaren i två set från kl 21.30. Entré från kl 21. Dj-bröderna Tattarna Hector blandar skoningslöst världsmusik med sextiotalspop, soul, hårdrock och annat örongdis.

Kvintetten Jaakko Laitinen & Väärä Raha startades år 2009 i Helsinki av fem musiker, alla med ursprungligen i nordligaste Lappland. Bandet bjuder på sånger som handlar om allt ifrån obesvarad kärlek till pengar som försvinner likt såpbubblor och det faktum att det goda alltid tycks segra i slutändan. I sångerna blandas balkanmusik med ryska folkmelodier och musik av de stora finska tangomästarna. Ett melodramatiskt giftermål mellan Östeuropa och sydamerika, en musikstil som letat sig ifrån bordellerna i Buenos Aires till de karga finska barerna!

Jaakko Laitinen & Väärä Rahas har sedan starten gjort otaliga gig i Finland och Baltikum. Publiken har varit lika entusiastisk om den bestått av pensionärer eller punkrockare. Scenerna har växlat från bymarknader till hippa storstadsklubbar. Bandet släppte nyligen sitt självbetitlade album på skivetiketten Helmi Levyt och har fått ett varmt mottagande över hela Skandinavien.

www.myspace.com/mrjaakko

Uppe i baren bjuder den glittrande dj-duon Isabellsa pop- och rockmusik för mer hängvänliga gäster.

Den gode cineasten värmer givetvis upp med Doclounge DLX och filmen Tyrolen Lever från kl 18! Se separat programpunkt. Besökare på Doclounge välkomnas utan vidare entréavgift till konserten.

Välkomna till en helkväll av det finaste slaget!