Release: Kite + Croall & sons

Datum: Lör 24/09 2011
Kostnad: 100 Riksdaler

Croall and sons ca 22.30
Kite ca 23.30

En av Växjös absolut främsta låtskrivare och därtill mest intressanta sångröst, Nicklas Stenemo, kommer tillbaka till staden och Kafé de luxe för att fira släppet av sin och bandet Kites nya EP! Konsert i källaren c:a kl 23.30.

Nicklas Stenemo och Christian Berg mer kända som bandet indie/electropop duon Kite släpper 21 September sin efterlängtade “IV”. Återigen så visar bandet att man vill gå mot strömmen. Musik skall aldrig vara tråkig eller enkelspårig. Varje gång Kite släpper ifrån sig något är det som att öppna en box av de finaste överaskningar. På “IV” bjuder man på raka, rena electro-indie hits som “Step Forward” och “Stand Back”, lugna och vackra “Closing My Heart”, 80-tals discodoftande “Victorious” och experimentella och brillianta “I Just Wanna Feel”.

Skivan är återigen inspelad i Panama Studios i Stockholm. Jon Axelsson från Melody Club har stått för mixning och electronicamästaren Andreas Tilliander för mastring.

www.myspace.com/kitemalmo

På spotify och andra musiksighter finns bandets tidigare skivor att avnjuta.

Croall & sons är Moa-Lina Croalls soloprojekt. Moa-Lina, som tidigare var sångerska i Växjöbandet Cargo och musikkollektivet Jormahuset, är nu verksam på EMS (elektronmusikstudion) i Stockholm. Hon är gitarrist och slagverkare och uppträder ofta med en loopstation live, men det är enligt Moa själv varken att se som ett löfte eller ett hot.

croallandsons.bandcamp.com
Meadowmusic.se om Croall and sons