Kulturnatt, kl 20: Hans Appelqvist ▀

Datum: Lör 28/01 2012
Kostnad: 50 Riksdaler

Äntligen stod prästen i Predikstolen! Eller jag menar: Äntligen står Hans Appelkvist på Kafé de luxes scen! Det är ett mirakel att denne hyllade ljudkonstnär inte besökt oss tidigare. Vinnare av såväl P3 Guld och Manifestpriset, och därtill en charmant karl och enastående musiker!

Dörrar kl 20, på scen 20.30. Betalande får givetvis stanna kvar på kvällens fortsatta festiviteter – bla konsert med Band of Joy – se separat punkt.

Tryck här för kulturnattsbilligt FÖRKÖP, eller hoppas på turen och skaffa biljett på plats.

Hans Appelqvist albumdebuterade 2002 med Tonefilm, ett tämligen elektroniskt album som innehåller flera samplingar ur filmer och andra dialoger och monologer. Användandet av talade röster i musiken har sedan varit ett genomgående inslag i Appelqvists produktion. Han har samplat intervjuer med vitt skilda människor, regisserade scener, uppläsningar av kända skådespelare mm. Som vokalister på låtarna använder han ofta på ett mycket medvetet sätt amatörer, vilket ger ett sprött och bräckligt sound. Med sin femte skiva, ”Sjunga slutet nu” som släpptes 2011 återvände Hans Appelqvist till det konceptuella och skildrar ännu ett någonstans i Sverige med en sagobetonad, magisk realism som i grunden handlar om oss själva, våra egna rädslor och grubblerier. Skivan fick förra årets bästa omdömen – nästan osannolika 4,5 i snitt på kritiker.ses sammanställning.

När Appelqvist besöker oss är han på väg mot Göteborgs filmfestival för att premiärvisa sin nya musikfilm “Sjunga slutet nu”, se mer information på läken nedan.

På scen uppträder han ensam med sina instrument, projektioner och vidunderliga apparater.

Kolla mer:
www.sifantin.net/

Tjuvlyssna:
P2 – Livegig på Södra Teatern 14 jan 2012”:
“P4 Kultur 8 jan” :http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3861&artikel=4889005

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu