Vanligt Folk ▀

Datum: Fre 04/10 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

Vi inleder källarkvällen med after work 18-22.
På scen kl 23. 100 kr till hela huset från kl 22.

Vi ska säga det rakt ut. Vi har en ambition att i första hand boka band som ger en varm och upplyftande känsla på våra helgkvällar. För att ni ska få känna lyckorus oavsett om ni hört bandet för eller ej. Denna kväll frångår vi detta – när Vanligt Folk istället bjuder sin nyskapande, hårda & karga men samtidigt vackra musik. Så kom inte för att bli varm i sinnet utan för en bitande musikalisk upplevelse!


Vanligt Folk på Kalabalik på Tyrolen 2013. Foto: Niklas Gustavsson

Vanligt Folk sägs ha bildats med ambitionen att skapa svängig hård kroppsmusik med de tyska synthpunkarna DAF som ledstjärna. Trion från Göteborg anser sig själva ha misslyckats med ovanstående bedrift. Istället har de landat i ett primitivt och genreöverskridande uttryck där synthbas och akustiska trummor samsas med svårtydd lyrik om samtida sociala fenomen. Under sin hittills kortlivade existens har de gett Fredrik Strage andnöd och liknats vid så varierade väsensskilda artister såsom Nick Cave, Einstürzende Neubauten och Broder Daniel.

Med en skändad svensk flagga som inramning har de under sommaren besökt såväl trånga svartklubbar som namnkunniga festivaler. Roskilde, Gagnef, Knarrholmen, Electronic Summer och Kalabalik på Tyrolen har alla fått husera bandets energiska scenshow.

I våras debuterade Vanligt Folk med en självbetitlad EP och i samband med rådande turné runt riket släpps Härdelsen på blå vinyl med tillhörande B-sida och video. Ett sista andetag innan bandet åter isolerar sig i studion för att spela in framtidens melodier.

Du som ännu inte rikigt greppat vad detta handlar om, klicka vidare nedan:
Vanligt Folk på Spotify, ”
Härdelsen videoinspelning
Video – Idioter av församlingen

Dj kvällen till ära är Sockerlobbyn. Denne vår trogne musikaliske tjänare kommer i vanlig ordning att blanda gammalt med nytt och finkulturellt med populärt. Mestadels organiska men också lite data-dunka-dunka-plattor har han i sitt resediskotek. Garanterat kan ni inte stå still när han framåt natten vrider upp såväl tempo som volym!

På ovanvåningen bjuds ett elektroniskt gästspel då Klubb Kalabalik & KJB putsar upp ringrostiga elektroniska örhängen och serverar dem kryddade med kontemporär synth och postpunk. En tillbakalutad blandning av gammalt och nytt, stort och litet, i allmänhet aptitligt och i synnerhet gediget.

I Gräddhyllans Vinylbar spisar samtidigt vår dj-duo Hellouise välblandade pop- och rocklåtar från sina båda grammofoner. Från 60-tal till 90-tal, brett och smalt!

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu