Fest i Krogen: Mattias Hellberg and the fur heads

Datum: Fre 18/10 2013
Kostnad: 100 Riksdaler

Entré 100 kr från kl 22. På scen kl 23.

Ett flådigt samarbete med festivalarrangörerna Omnino, som står för skivspelandet i källaren innan konserten, och sedan stiger upp en våning för att fortsätta sprida sina sinnesvidgande rockiga tongångar från barkanten.

Mattias Hellberg är västkustens mest saltstänkta musiker. Meriterad från grupper som Nymphet Noodlers, Hederos & Hellberg, Nationalteatern, Hellacopters.

Som soloartist har mattias gett ut 3 plattor hittills varav det senaste alldeles precis i dagarna – Gurimolla. Detta är en platta full av influenser från olika håll och kanter men med en klart lysande röd tråd i Mattias röst & självklara uttryck. Det är inte lika tungt och rockigt som de tidigare albumen, något som gör det hela till en själfylld & omvälvande resa i musikens underbara värld.

Skivan gästas av fantasiska medmusikanter såsom Jonas Kullhammar, Goran Kajfes, Kajsa Grytt & Johan Lindström. I kvällens kompband lyser också enastående musiker: Johan Håkansson på trummor, Nikke Ström på bas & Jonas Kernell på keyboards.

För ytterligare info om Mattias Hellberg’s historia i musiken, kolla in hemsidan, www.mattiashellberg.com

Efter gig vid: Underjordiska Dansbanan
Mr T är en av våra ständiga medhjälpare, och kunde i Kafé de luxes linda även skådas bakom vår bardisk. Denna kväll lämnar han storstadens tristess för landsortens sus och dus! Hans bundsförvant tillika barernas konung, Jonas de luxe möter honom i dj-båset. De båda smyger igång kvällen på tomgång med gammal soul och reggaetakter, men varvar framåt småtimmarna på med godis för danssugna ben och höfter. En lika otrendig som salig mix av hiphop, pop, motown & reggae utlovas!

Gräddhyllans Vinylbar
..regeras denna kväll av skivsamlaren, journalisten Bo Ströberg, som i vanlig ordning blandar sinnesvidgande flöjtpsyk med något mer lättsmälta poplåtar från 60-tal till nutid.

Hjärtligen välkomna, gott folk!