Blues de luxe: Kokomo Kings ▀

Datum: Lör 07/12 2013
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar kl 21, konsert kl 22, två set med en halvtimmes paus mellan. Från kl 23 gäller entré 100 kr till hela huset. Spisande gäster samt ankommande innan kl 22 – som inte betalar entré – ges (i mån av plats) tillträde till det andra setet.

Förköpsplåtar som inte kostar något extra men ändå garanterar dej en plats i denna härliga kväll skaffar du Här

The Kokomo Kings
Denna lördagskväll gästas vi utav en dansk-svensk blueskorkester utav rang. De fyra medlemmarna har mycket erfarenhet av att spela live tillsammans med namnkunniga bluesartister. Däribland Mud Morganfield och James Harman. Deras år på scen med andra har skapat en stabil grund för deras egen musik att byggas på.
Våren 2012 bestämde de sig för att starta ett eget band och resultatet var en svängig sydstatsblues med ett sound som spelar direkt på de nostalgiska strängarna. Musiken är medryckande och enkel, samtidigt som den är extremt genomtänkt och drar nytta av hela bandets fulla kunskapsvidd. Det tog inte lång tid innan de hade skrivit tre låtar som hamnade på den hyllade singeln Artificial Natural (som du kan lyssna till HÄR) och i höstas gav de ut sitt suveräna debutalbum med samma namn. När de nu intar scenen på Kafe de luxe är det helt enkelt upplagt för en succéartad kväll.
www.kokomokings.com

Underjordiska Dansbanan: I don’t speak svensk
Kvällens dj tillika andlig ledare för musikgruppen med likartat namn, tar över dj-mixern när blueskonserten är över, ett par danser efter midnatt. I don’t speak svensk blandar in en dos genuin rock n’ roll och andra godingar i en skruvad och salig musikmix. Vad han än må spela finns dock alltid hans hjärta i indiepopens förlovade land.

Gräddhyllans Vinylbar: Dj Hans Parment
Denna kväll gör en av stadens hängivna konsertarrangörer tillika flöjtist, tonsättare och ljudkonstnär premiär i Gräddhyllans vinylbar. Hans Parment – som jobbar med nutida konstmusik genom MediaArtes – serverar musik från sitt vinylskafferi från 60-talet och framåt. 33 varv av väl lagrad rytm blandas med klingande primörer. Tillsätt en knivudd av pikanta klanger, och låt allt blandas i dina öron mellan kl 23 och 02.

Bar de luxe: Dj Bobo Billman
Vår notoriske stamgäst, den västkustbördige livsnjutaren och musikern Bobo kommer i vanlig ordning vara på Kafé de luxe denna kväll. Skillnaden från andra kvällar är att idag är det Bobo själv som väljer musiken. Det kommer att bjudas mycket 60- och 70-tal, hippievågens favoritmelodier och en del rock, främst av utrikiskt fabrikat. Varning: Önskar du en låt kan du bestraffas med obönhörlig ordvits!

Välkomna!

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Foto: Anna-Stina Stenbäck