Navid Modiri & Gudarna ▀

Datum: Lör 08/02 2014
Kostnad: 120 Riksdaler

120 kr från 22.

Navid Modiri, född i Iran, uppvuxen i Göteborg flyttade till Skåne och började på en folkhögskola för att han drömde om att bli poet, vilket vi tycker att han lyckats med genom sina sångtexter. I Fridhems folkhögskolas matsal träffade han Povel Ohlsson och började turnera runt på teatrar och kulturfestivaler. Efter ett år fick de sällskap av Conrad Boqvist på gitarr och grunden till popbandet Navid Modiri & Gudarna var lagd.

Efter ett antal konserter på olika platser kom genombrottet 2005 med första CD:n, Dags för slagsmål
Bandets första spelning någonsin var på Hultsfredsfestivalen och sedan dess har de gjort över 300 livespelningar. Och nu har vi turen att bli en av dessa.
Under förra årets Musikhjälpen där aktioner av olika variationer hölls, bjöd och vann Navid en ovanligt dyr golfrunda med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Golfrundan gick på 47600 riksdaler. Navid tror på möten och samtalets kraft och hoppades att mötet mellan de skulle kunna leda till ökad förståelse.

www.facebook.com/navidmodirigudarna

Underjordiska Dansbanan: Jahnaman Soundsystem
Lord Barque och Monsieur Patrique är två av musikanterna i stadens gladaste musikgrupp Quito and the Jahnaman Band. Denna kväll nöjer de sig dock med att spela musik från skiva. De utlovar inledningsvis skön hiphop/reggae/dancehall men kommer framåt natten eskalera till allt vildare dansanta toner!

Gräddhyllans Vinylbar: Dj Dannefjord
Professor Per bjuder pophits från grammofonerna, företrädesvis från den underjordiska och skramliga delen av världen.

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu