Sylvester Schlegel ▀

Datum: Fre 07/02 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

Sylvester Schlegel, trummis i The Ark, är först ut med att göra solodebut sedan man lade ner bandet. I december släpptes resultatet i form av en tvåspårssingel.

I förra veckans schlagerelände förärades Sylvester jumboplatsen – vilket mer än något visar att hans musik är alltför bra för att vinna pöbelns röst. Detta borgar för en toppklassig spelning!

”Sedan vi la ner bandet för drygt två år sedan har jag jobbat dygnet runt med att definiera vad jag är, vem jag är och framförallt hur jag låter. Jag har fått uppfinna mig själv och föda mig själv på nytt. Resultatet är ett färgsprakande album som jag med mycket möda och stort besvär håller på att färdigställa med hjälp av Lasse Mårten och ett gäng kompisar från förr. Först ut är tvåspårssingeln ”Dåligt på ett bättre sätt”/”Vad hände med oss?”

En klassisk singel med en A och en B-sida. Två sidor av samma mynt. Två låtar som kan tyckas väldigt olika, men som båda cirklar kring svårigheten i att förstå sin samtid och i förlängningen sig själv. Den ena passar att dansa till, den andra att gråta till.
Precis som det ska vara med andra ord.”

/Sylle

Kolla/lyssna på PSL

Dj: Karlamellen
Vår stilige och numera även faderlige trotjänare bjuder i vanlig ordning upp till yster fest och salig dans. Han blandar de omöjliga elementen indiepop med visrock, rock n’ roll och gammal kultis till ett allsångsvänligt och lyckligt inferno!

Gräddhyllans Vinylbar: Sylvester Schlegel
Nej, det är inte tryckfelsnils som varit framme. Även vid Gräddhyllans skivspelare står en Sylvester Schlegel. Närmare bestämt samme man som underhåller i källaren. Detta innebär att han börjar spela först en stund efter midnatt när konserten är över. Då bjuder han folkrock och soul från 60-70-tal, med musikaliska utflykter åt alla håll och kanter.

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Foto: Anna-Stina Stenbäck