Blues de luxe: Clas Yngström & Big Tex Three ▀

Datum: Lör 01/03 2014
Kostnad: 150 Riksdaler

Dörrar kl 21, konsert kl 22, två set med en halvtimmes paus mellan. Spisande gäster samt ankommande innan kl 22 – som inte betalar entré – ges (i mån av plats) tillträde till det andra setet.

Clas Yngström har genom sitt fantastiska gitarrspel gjort sig känd som Sveriges svar på Jimi Hendrix – då i första hand i gruppen Sky High.
Clas Yngström & övriga ärrade musiker i Big Tex Three har spelat ihop sedan sent 1990-tal, men det var först 2012 man släppte sitt första album: “Mr. Bob’s Blue Devils”. Albumet där bandet tolkar en samling av Bob Dylans mer okända blues-baserade låtar fick stor uppmärksamhet såväl nationellt som i Bobs eget stora hemland.

När bandets andra album släpptes nu i höst var konceptet ett helt annat. De 12 melodierna på skivan med namnet “Svenneblues” är frukten av ett samarbete med ordsmeden Lars Wanfors (alias Svenne Rubin). Således handlar det om svenska texter i en sättning där Clas spelar akustisk gitarr och sjunger just sin “Svenneblues”. Detta med en inlevelse likt svensk vistradition när den är som bäst. Clas sång och gitarr är inramad med piano/dragspel och en rytmsektion av högsta klass.
Kvällens konsert kommer att blanda de bästa elementen från de båda skivorna med en näve klassiska blueslåtar. Bandets pianist Janne Paltman utlovar såväl lågmäld akustisk blues som högljudd och ösig tung blues.

skyhighblues.com
Svenneblues på Spotify

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

Foto: Anna-Stina Stenbäck