Vit Päls ▀

Datum: Fre 21/03 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

Kl 23:30 bjuder Vit Päls på svensk pop nere i källaren. Dörrar 22.

Det svenska popbandet från Malmö Vit Päls bildades 2004 av Carl Johan Lundgren. Vit Päls slog igenom 2010 med den lika skeva som kritikerhyllade debuten ”Nu var det i alla fall så”. Kombinationen av texter som inte går att värja sig mot tillsammans med udda och självklara popmelodier, vann de snart en stor anhängarskara och blev en viktig del av den svenska popscenen. Per Sinding Larsen utnämnde ”Beach 2011” till årets sommarplåga samtidigt som bandet gjorde succé på spelningar som way out west, popaganda mm, med sina energisprakande och medryckande liveframträdanden med full närvaro och inbjudande samtal med publiken.

Hösten 2013 släpptes skivan Ägd. Låten ”Sov hos mig i natt” spreds snabbt i sociala medier och fick snart rotation på P3.

www.vitpals.com
Vit Päls på Spotify

Underjordiska Dansbanan: DJ Olof & Petter
Petter kommer saltstänkt från Östkusten där han jobbar med Popidyll. Olof är inlandsbon som med öppen famn och ledig cross-fader tar emot honom i dj-båset. Sedan bjuder de upp till danskalas! In- och utrikes indierock och -pop står på deras sprittande musikmeny. Kom och ta för er på dansgolvet!

Bar de luxe: Dj-Bros Funky Pants & Kallelito
Våra vänner i musiken spelar hiphop från de senaste 40 (!) åren, beats, loopar, funk, swing & ett sting av klassisk disko. Mestadels bjuds ett organiskt sound, men stundtals tar de elektroniska vibbarna över.

Foto: André Larsson