Riddarna▀

Datum: Fre 28/03 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

Denna kväll öppnar vi vår mysiga källarlokal kl 22 för att bereda väg för massan som ska beskåda Riddarna som går på scen kl 23.

Med ett nysläppt album i ryggen ger sig de tre svensksjungande punkrockarna i Riddarna sig av till Kafé de luxes källarscen. Med ett mörker som sprunget från underjorden och ett nästintill himmelskt sväng gör sig deras musik för såväl den glade som den arge. Texterna kommer direkt från hjärtat och känslan ligger som en öppen landsväg genom det väl uppbyggda mörker som genomsyrar deras tre album.

Riddarna på Spotify

Riddarnas Hemsida

Något oväntat kanske är kvällens dj vid underjordiska dansbanan:
Baron Behnam
Han har dock lovat oss att inleda kvällen med konstnärlig och vacker pop och rock – för att få den rätta stämningen inför spelningen. Senare på kvällen – si så där runt midnatt – kommer han slira in på sin vanliga mix av gamla godingar från funkens storhetstid, lycklig hiphop, klubbmusik och bortglömda hitsinglar!

Gräddhyllans Vinylbar: Japanljud
Vår trogne medhjälpare Martin har alltid ett leende på läpparna. Kanske har detta ett samband med den vackra musik som tycks fylla hans liv. Denna kväll får vi ta del av dessa underbara toner när han öppnar upp sitt tropiska resediskotek och bjuder vad han beskriver som “fuktiga beats, sunset-disco, afterbeach-funk, pool-dub & solkräms-soul”. Mer semester än så här blir det sällan en sen vinter i Växjö!

Bar de luxe: Casper
Den som hör musiken som Casper spelar kan lätt föreställa sig en mogen dj. Men kvällens bar-dj är ung och vital så det förslår, förmodligen bara hälften så gammal som den musik han spelar för oss. Brittiskt sextiotal blandas med en del progg och annan inhemsk musik från svunna tider.

Välkomna, vänner!

Foto: André Larsson