EF + Final Days Society ▀

Datum: Fre 04/04 2014
Kostnad: 120 Riksdaler

120 kr från kl 22 till hela huset (inte kl 21 som det felaktigt står på affischen).

En kväll som bjuder postrock i två set – såväl vårt starkaste lokala akt som den mest lysande nationellt.

22: Final Days Society
Växjös Sigur Ros tillika den småländska postrockens okrönta konungar bestiger åter den scen där man tidigare bjudit smått episka spelningar. Bandets mål är att spela dynamisk, känsloladdad och storslagen musik som utan en uns av humor träffar lyssnaren rakt i hjärtat.
Final Days Society bildades 2006 och har släppt två väl mottagna album, 2008 respektive 2011. Den vane postrocksmatematikern kan härav räkna ut att det tredje albumet är på väg nu i år! Det senare “Ours is not a caravan of despair” utsågs till ett av årets bästa album 2011 av Joyzine. Dessutom fick låten “60” agera soundtrack i kortfilmen ”Prinsen” med Adam Pålsson.
Bandet har förutom en mängd spelningar runt om i Skandinavien gjort flera Europaturnéer och delat scen med genrens storheter som Junius och God is an astronaut. Final days society’s musik är ämnad att krossa era hjärtan och sångaren Suwat Khan och hans manskap lovar att inget hjärta ska komma undan denna gång!
www.finaldayssociety.com
www.facebook.com/final-days-society

23: EF
Allt tog sin början i Göteborg våren 2003, och EF har sen dess släppt fyra album varav det senaste, Ceremonies, släpptes i september 2013. Med Ceremonies har bandet återigen tagit nya vägar i musiken de tidigare inte utforskat. De bjuder sina lyssnare på en resa genom vackra ljudlandskap som broderas av explosioner, poppiga melodier, rockiga gitarr-riff, lekfulla rytmer, bärande bas, storslagna stråkarrangemang, jazziga passager, samt vackra vokala insatser med en otrolig närhet och nerv. EF måste ses som landets ledande band inom postrocksfären och har turnerat flitigt genom åren, med nära på 300 spelningar under hela 16 Europa-turnéer och en framgångsrik turné i Kina år 2011.
www.efmusic.se
www.facebook.com/efmusic

Kvällens dj’s inleder kvällen med mäktiga ljudlandskap men svävar runt midnatt ut i mer dansanta toner och takter.

Välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson.