Anders F Rönnblom ▀

Datum: Tor 15/05 2014
Kostnad: 150 Riksdaler

Anders F och hans rutinerade band kommer tillbaka till Kafé de luxe! Dörrar kl 20, på scen 21. Köp biljett digitalt – och helt utan avgift, precis HÄR eller chansa och hoppas på en biljett i dörren.

Anders F Rönnblom inledde karriären med stenkakesläpp 1958 tillsammans med bandet Genua Skiffle Group. Efter ett drygt årtionde av engelskspråkiga poplåtar bytte han så till att sjunga på svenska i början av sjuttiotalet och blev därmed en av landets pionjärer på visrockscenen. I denna veva släpptes bla det omtalade albumet “Ramlösa Kvarn”.
Åren 1980-1984 skapade Rönnblom hits som “Jag kysste henne våldsamt”, “Det är inte snön som faller” och “Europa brinner”.
I och med släpp av en 60-spårig samlingsbox, F-Biografin, nya plattor och regelbundet livespelande har Rönnblom under senare år nått en ny topp i sin långa karriär.

Anders F Rönnbloms sätt att skriva och hans idéer att framföra text och musik har av recensenter under åren jämförts med namn som Bob Dylan, Neil Young, Lou Reed och Brian Wilson.

Albumet “The Caviar Pizza Man is back” som släpptes 2013 som del ett i en albumtrilogi har hyllats av en enig musikpress. Tidningen kulturen skrev så här:
“Som musiker har Anders F Rönnblom bara haft en enda bra kreativ period. Den började, i offentlighetens ljus, 1971 med skivan “Din Barndom Skall Aldrig Dö” och pågår fortfarande!”

Anders F Rönnblom skrev sin första komposition 1960, vid 14 års ålder – han firar i år 54 år som låtskrivare med ett 30-tal skivproduktioner och 1000 verk i arkiven. Hans sätt att skriva och hans idéer att framföra text och musik har av recensenter under åren jämförts med namn som Bob Dylan, Neil Young, Lou Reed och Brian Wilson. Denna kväll kommer han till Växjö & Kafé de luxe. Missa inte detta!

www.andersf.com
Äldre F på Spotify
Nyare F på Spotify


Foto: André Larsson