Jaron Freeman Fox & The Opposite Of Everything (CAN)▀

Datum: Ons 27/08 2014
Kostnad: 100 Riksdaler

Konsert i källaren i två set. Dörrar kl 21 (från denna tid är det entréavgift till våra båda våningar) – bandet går på scen 21.30. OBS! Endast betalande gäster ges entré till det första setet. De som besöker Doclounge tidigare på kvällen välkomnas att stanna kvar till komserten på samma biljett! Förköpsbiljetter återfinns HÄR

Föreställ dig Tom Waits och Frank Zappa i en och samma person spela femsträngad fiol och sjunga, uppbackad av “Mahavishnu Orchestra”. Att uppleva Jaron Freeman Fox & The Opposite Of Everything är som att befinna sig på ett slags Torontos fiddlecore psykodelicatessen dance party. Från storsvulstiga symfoniska utflykter till det lilla avskalade innerliga.

Kanadensaren Jaron Freeman-Fox är trots unga år redan något av en veteranmusiker som turnerat jorden runt flera varv och vunnit flera prestigefyllda priser och utmärkelser. Han är sångare, låtskrivare men framför allt mästare och innovatör på femsträngad fiol på vilken han experimenterar med olika tekniker, sound och genrer. Hittills har han, förutom att ha medverkat på och i flera fall producerat drygt 40 album med flera stora nordamerikanska artister, släppt två kritikerhyllade album med Jaron Freeman-Fox & The Opposite of Everything. Jaron mixar keltisk folk och bluegrass med indisk musik, klassisk musik, jazz, rock och klezmer och skapar ett helt eget unikt dynamiskt musikaliskt universum som omfattar allt mellan galenskap och djupaste innerlighet.

2013 spelade Jaron för första gången i Sverige och gjorde succé på bl.a. Linköpings folkmusikfestival, MuKo Festival i Göteborg och Stockholm Jazz Festival. Efter ytterligare världsturnéer är han nu tillbaka igen med sina kanadensiska medmusiker samt gästande Simon Nyberg från Örebro på gitarr!

Jaron Freeman Fox – violin och sång
Daniel Stadnicki – trummor
David Atkinson – dragspel/klaviaturer
Samuel Davidson – klarinett
Charles James – bas

www.theoppositeofeverything.com
“Jaron Freeman Fox på Spotify

Välkomna!

Foto: André Larsson