Torpus and the Art Directors (DE) + The Good Morning Spider▀

Datum: Fre 26/09 2014
Kostnad: 120 Riksdaler

Konceptkväll för band med långa namn..
...skulle man kunna tro att detta handlade om. Men icke. Banden kommer hit för att de spelar fantastisk musik som ska få er att känna er fantastiska.

22.30: The Good Morning Spider

Den första av kvällens två akter är faktiskt av inhemskt slag. Viktor Rinnebys psykedeliska projekt blev efter mycket arbete en storslagen sanning, fjorton månader i studion bar till slut frukt. Inspirerad av band som inspirerats av kraut har Viktor givit form till en skiva som ofta ljuder vackert av 70-talsinspirerad rock men ändå sällan hålls fast av dess tyglar utan istället vågar sticka iväg i många andra riktningar.

Tillsammans med fem andra musikanter kommer Viktor att framföra underbar musik från skivan som du kan lyssna på här.

23.30: Torpus and the Art Directors (DE)

Torpus & The Art Directors har efter succé i deras stora hemland på kontinenten bestämt sig för att även ge oss i Växjö chansen att bli förtrollade av deras fantastiska folkrock. Bandet som är sprunget ur Hamburg har släppt två hyllade album och i hemlandet står de gång på gång, bakom stora instrument, framför stor publik.

Det är stålsträngad gitarr och vackra stämmor som verkligen sitter helrätt från första tonen. Det är trummor och bas som envetet driver de snabbare låtarna framåt och som vackert vaggar de lugnare låtarna till rätta.

Detta kan avnjutas i digital version här.

The Good Morning Spider

Torpus & The Art Directors

Foto: André Larsson