Nemis de luxe▀:

Datum: Ons 29/10 2014
Kostnad: 80 Riksdaler

Direkt efter kvällens filmvisning bjuds det inte mindre än tre konserter genom Nemis de luxe – i regi av vännerna på Studiefrämjandet. Så sikta in dej på en rekorderlig helkväll i stadens ärtigaste källarvåning! 80 kr från kl 21.

21.30: Little Lion
Little Lion är Oskarshamn-och Växjöbandet som spelar avskalad singer-songwriter/pop. Melodiösa texter ackompanjeras av elgitarr, bas, stämsång och effekter. https://soundcloud.com/little-lion-sweden

22.30: Death Ray Boot
Death Ray Boot är en trio som bildades 2011 i Malmö. Med ena foten i tidig 70-talspunk och den andra i modern amerikansk rock och stoner har de ett sound som inte är särskilt frekvent på denna sidan av Atlanten. Lägg dessutom till att de tre skäggprydda, denimklädda hjältarna är som gjorda för att stå på scen så bör du ha bilden klar för dig.
Det utlovas därmed en spektakulär liveshow som kan liknas vid en traktor tankad med öl och distade gitarrer! Lite som att Iggy Pop skulle joina Queens Of The Stonage, som i sin tur skulle jamma loss med Eagles Of Death Metal. Ja, du fattar ju redan nu att du vill se detta, och om du ändå tvekar, kolla in denna video!

23.30: John Bull Gang
De fyra gossarna från skogarna runt Emmaboda lovar att denna kväll göra allt de kan för att lika skoningslöst som kärleksfullt köra över sin publik med sin – allt annat än lugna – variant av rockabilly. På sitt cv har bandet såväl en sjätteplats i riksfinalen av Livekarusellen som förbandsgig till bl.a. Top Cats, Refreshments, John Lindberg Trio, Eva Eastwood. De släppte nyligen sin debutskiva Shoot! i samarbete med HepTown Records.
Se bandets video till rökaren Burning Inside.

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu