Beaujolais nouveau

Datum: Tor 20/11 2014
Kostnad: 0 Riksdaler

Vi firar denna traditionella opretentiösa vinfest i källaren från kl 18 tills ni går hem! För varje glas av det nysläppta vinet ni köper bjuder vi på en nygräddad tarte flambée-snitt! Dessutom erbjuder vi härlig mat och dryck från vår Glada timmen-meny.

Begreppet Beaujolais Nouveau [båsjolää novåå] startade med att man helt enkelt firade årets skörd i distriktet (Beaujolais alltså!) med att dricka det färska vinet. Man buteljerade inte dessa viner utan tappade direkt ur faten när vinet var klart.
När man så småningom fick rätt att buteljera Beaujolais Nouveau kom också hela skördefesten att exporteras. Det blev succé, framförallt var det den amerikanska marknaden som det till sitt hjärta.

Av tradition börjar man servera vinet tredje torsdagen i november – alltså just idag! T.o.m vårt kära spritmonopol är med och firar detta genom att släppa flaskorna just denna dag.

Och nu testar vi att haka på festligheten. Kommer ni och firar med oss kan det mycket väl bli en tradition!

Bien Venue, copains!