Annandag de luxe: The Red + NYBOKAT: Zugspitze▀

Datum: Fre 26/12 2014
Kostnad: 150 Riksdaler

Åldersgräns 21 år.
Förfest och mingel i källaren från 19 (OSB! Ändrad tid) med följande glada meny! som gäller fram till kl 21.
Entré 150 kr från 21. Stämpel kommer ej att delas ut denna afton.
Ej förköp, så kom i tid!

Kl 22: Zugspitze NYBOKAT!
Zugspitze – hela 856 meter högre än Kebnekaise!
Temat för kvällens liveakter är lokalproducerad musik med psykedeliska influenser. Ni som inte känner till kvällens öppningsakt kommer med största sannolikhet i alla fall känna igen en eller flera av medlemmarna. Trots att bandet gör sin officiella premiärspelning denna heliga kväll, är det inga duvungar som tar plats på scen, rykten säger att bandets sammanlagda musikaliska karriär uppgår till 97,2 år!
Femmannabandet förför dej med Spelar en fet instrumental fleromättad blandning av psyk, folk, jazz och progg. Detta framfört på följande redskap: saxofon, gitarr, bas, trummor samt synth/hammondorgel!

Kl 23: The Red and The Hidden Language
Idén om The Red and The Hidden Language föddes 2011 ur en drömsk omgivning högt uppe i de spanska bergskedjorna. Där satt Pelle Ljungberg och skrev låtarna som var ämnade för framtiden. Gruppen, vars sättning genom åren varierat har sedan dess hunnit med att släppa skiva på grammofonbolaget Deluxe och spelat flitigt på både festival och lokal. Idag består bandet av Pelle Ljungberg på sång, gitarr och kazoo. Teddy Skoglund på slagverk och banjo samt Andreas Lindahl på allehanda klaviatur.
Kvällen till ära lämnar trion Uffes källare och pågående studioarbete för en exklusiv spelning inför Växjöpubliken. Ryktet gör gällande att rykande färska kompositioner kan komma att ljuda i källarvärmen på Kafé de luxe.

Underjordiska Dansbanan: Hypna GoGo
Malmöklubben Hypna Gogo gästar oss denna kväll för att bjuda oss vad de kallar en dröm i vaket tillstånd! Klubbens dekoratörer kommer att förvandla miljön till ett färgsprakande drömlandskap och deras dj’s spelar musik som gör upplevelsen komplett. De kommer att inleda kvällen med folkiga tongångar för att rama in våra båda konserter. Så när spöktimmen är slagen växlar de över till åttiotalets sinnesvidgande diskomusik! Om du (heller) inte vet vad detta innebär kan vi bara säga en sak: Var här!

Top Floor Dance Floor: Viktor Brobacke
DJ Viktor Brobacke bjuder oss denna kväll en doft av rocksteady-, reggae- och skaklubben Club Killers. Klubben har huserat på Strand & Debaser i huvudstaden men också turnerat bland landsorternas fränaste krogar. Mannen som taktfast styrt sin gyllene trombon i sällskap med både Håkan Hellström och Moneybrother blandar och ger oss denna kväll av karamellodier i bak-, sid- och framtakt. Både finsk tango och rysk reggae finns med i Viktors välfyllda spisarbox, så ta dubbla skjortor & valla upp sulorna med dans-vax!

Gräddhyllans Vinylbar: Sotarns Country
Joen Sotare har sedan Kafé de luxes vagga emellanåt rensat flottet i skorstenen – men framför allt varit en (stilig) del av inredningen kvällstid. Denna kväll tar han skuttet över till andra motsatta sidan bardisken för att bjuda en hel kväll av country! När Joen väljer ut de finaste låtarna blir det självklart tyngdpunkt på 40-, 50- och 70-tal, enligt sotarn själv Countryns verkliga gulddagar. Alla med ormskinn på hatt eller boots får önska en låt!

Zugspitze:

The Red And The Hidden Language

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu