Joel Alme▀

Datum: Lör 18/04 2015
Kostnad: 120 Riksdaler

Joel Alme

Dörrar kl. 21.00
Akustiskt kl. 22.00
Band kl.23.30

Förköp finns här!

Den 11:e Mars 2015 släpper Joel Alme sitt fjärde album, ”Flyktligan” och kommer åter till Kafé de luxe. Så här skrevs det om 2012 års konsert i källaren:

“För några sekunder glömmer jag bort de andra 119 i publiken, jag glömmer att jag står i krossat glas, att luften är syrefattig och jag glömmer definitivt bort att skriva. I stället slukas jag, skoningslöst, av musiken och kommer på mig själv med att torka bort en tår från ögonvrån.” – Louice Petersson, smp.


”Flyktligan” är en mycket personlig samling låtar om Joels uppväxt och familj. En släktkrönika och en modern arbetarklasskildring. Det är en berättelse om flykt undan sorg, undan uppväxten. De som offras och de som överlever. När någon flyr blir alltid någon övergiven.
Det handlar om missbruk, ensamstående mammor som tar sig vidare och barndomens vänskapsband. Den dagliga kampen för att bryta nedärvda mönster. Och kärleken.

Albumet är inspelat av producenten Mattias Glavå (Håkan Hellström, Anna Järvinen) i Göteborg och släpps av Razzia Records i mars. Redan i januari släpps den första singeln ”Backa tiden”.

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu