Kulturnatt de luxe▀

Datum: Lör 31/01 2015
Kostnad: 100 Riksdaler

Entré 100 kr från kl 22 på kvällen, fram till dess bjuder vi på hela härligheten!

Notera: Tyvärr har OK Star Orchestra ställt in, vi gästas istället av Lamine Cissokho med orkester.

10: Brunchmusik: Sigges Hörne
Improviserad lågmäld brunchmusik i matsalen. Med influenser av psych-jazz, latin, bossa nova, drone skapar enmansbandet Sigges Hörne en behaglig ljudmatta med hjälp av gitarr, loop & effekter. På länken här kan du lyssna in känslan och desutom se Sigge själv på äkta färgfotografi.

14: Barndisko de luxe
Dj Pampas bjuder in till dans i källaren, mitt på ljusa dagen! Han spelar snälla svängiga bitar av vilt blandat slag och blinkar med diskolamporna för glatta livet. För barn i alla åldrar från 0 till 99 år! Servering av popcorn och lemonad!

16: Från det antika Rom till Taiwan – poesi på sju språk.
Lärare från Linnéuniversitetets språkinstitution läser sina älsklingsdikter på inte mindre än sju olika språk!

18: TYSE
TYSE är en folkmusikensemble som mötts genom den traditionella nordiska folkmusiken. Tillsammans skapar dem en unik samklang med influenser från klassisk musik, jazz och spelmanstradition. Aftonen till ära bjuder de på såväl egna kompositioner som traditionella nordiska låtar inspirerade av naturen och nordens naturväsen.

19: I’m kingfisher
Kungsfiskaren gör sin Växjödebut! Alternativfolk-artisten I’m Kingfisher, av (Thomas Jonsson) turnerar just nu med sitt rosade femte album Avian. Den aviga blandningen av rotig singer/songwriter och indiepop fick Aftonbladet att dela ut fyra plus, Rockfoto.nu att ge toppbetyg och Per Sinding Larsen att peppa för skivan i PSL. Om man gillar amerikaner som Damien Jurado, Jason Molina och M. Ward finns här mycket att upptäcka!

20 & 21: 3 Meter Musikk
Spelning i två set med start kl 20 respektive 21.
3 Meter Musikk är en trio med ena foten i jazz och den andra i blues. Musiken som framförs växlar mellan det trevande, sköra och det energiska, explosiva. Ett möte mellan svenskt vemod och blues skapar ett friskt jazzsound där kompositionerna och improvisationerna är lekfulla och humoristiska men samtidigt med stort allvar. Spelningen är en del i release-turnén för bandets alldeles färska skiva, som ni tillåts tjuvlyssna på länken nedan!

Erik Skott – Gitarr
Mats Gustafsson – Kontrabas
Jonas Brandt – Trummor

22 & 23: Lamine Cissokho Band
Spelning i två set med start kl 22 respektive 23.
Lamine Cissokho kommer från Senegal/Casamance och är ättling till en “berättarfamilj”, så kallade grioter, vars historia sträcker sig tillbaka till 1400-talet. En griot är en västafrikansk trubadur, historieberättare, underhållare, lovsångare och muntlig historiker som har till uppgift att föra sitt folks historia vidare. Det är ett yrke som går i arv och Lamines båda föräldrar är liksom hans syskon musiker.

Lamine är låtskrivare och arrangör och en sann världsmusikartist. Hans melodier och texter speglar hans många olika musikaliska världar; allt från barndomens koramusik till svensk folkmusik och modernt afro-jazz-groove. Han sjunger på mandinka, wolof, franska och svenska om livet och afrikanska griotfolkets kultur samt upplevelser i Europa. Med flera internationella turnéer i ryggen intar Lamine med orkester kulturnattens scen!

Lamine Cissokho Band presenteras i samverkan med Folkuniversitetet.

I’m Kingfisher

Foto: André Larsson