Jennie Abrahamson▀

Datum: Lör 14/02 2015
Kostnad: 120 Riksdaler

Från kl 22 kostar det 120 kr att komma in i gemenskapen. Jennie Abrahamsson står sedan på scen 23.30. Förköpsbiljetter hittar du här

Tre år efter sin sista spelning hos oss är hon äntligen tillbaka! När Jennie Abrahamsson var här sist hade hon nyligen släppt “The sound Of Your Beating Heart”. I år kom hennes fjärde soloalbum sedan debuten 2007.
Det var aldrig säkert att det skulle bli en ny skiva dock. Vägen till den gick från branschtrötthet via ett högskoleprov, en vända på universitet, en lång verklighetsflykt på turné med bästa vännerna i Ane Bruns band och slutligen; ett oväntat uppvaknande på en arenaturné genom Nordamerika som förband och duettpartner till största barndomsidolen Peter Gabriel!

Underjordiska Dansbanan: Sockerlobbyn
Med utgångspunkt från popens värld kommer denne vår klassiske skivgosse att blanda gammalt med nytt och fisförnämt med folkligt. Mestadels organiska tongångar men också lite data-dunka-dunka-plattor har han i sitt resediskotek. Vi rekommenderar er alla att strecha musklerna inför en kväll av vådliga moves och grooves på dansgolvet!

Gräddhyllans Vinylbar: Fahlgren & Gustavsson
Från när (Väster) och fjärran (Emmaboda) kommer kvällens två skivspisare. Gustavsson lägger penseln åt sidan & Zugspitzegitarristen Fahlgren släpper sin gura för en kväll. De har fyllt resediskoteket med heta vax som ljuder av gamla goda tiders rock, progg & pop – till stor del med underbar psykedelisk ljudbild!

Bar de luxe: Regeringskrisen
Det blir att dra på sig sina svartaste stuprörsjeans och måla stjärnor under ögonen när André och Jens fusionernas till DJ-duon Regeringskrisen och släpper loss sina inre Henrik Berggrens i en kaskad av svensk indiepop och indierock. Ogenerad ungdomsromantik och dansanta refränger utlovas!

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu