Kalabalik de luxe: Hemgraven▀

Datum: Tor 08/01 2015
Kostnad: 80 Riksdaler

Förköp finnes!

I snart tio år har Klubb Kalabalik arrangerat ljusskygga tillställningar runt om byn. Med ett stadigt ankare i traditionell synth, industri och postpunk fokuserar de idag på att belysa samtida musik i en internationellt blomstrande scen. Framförallt via den årliga landsbygdsfestivalen “Kalabalik på Tyrolen” men likväl via oregelbundet återkommande evenemang i Växjö stad.

Just ett sådant äger rum torsdagen den 8:e Januari då de med nya rekryter i sällskapet intar vår källare hand i hand med inhemska postpunk-orkestern Hemgraven.

Innan och efter konsert spelas tidsenlig postpunk, synth och kalla vågen av Anton de Neige och Cracker of the genetic code.

22.00: Hemgraven
Ursprungligen från trakterna kring Sundsvall i Västernorrland är Hemgraven ett band stöpt i det svenska 80-talets våg av mörk new wave, med band såsom Reeperbahn, Stadion, Ståålfågel och Imperiet som naturliga förgrundsgestalter. EPn “Sanddyner av glas” släpptes så sent som i September och kommer laddad med drömska, spindellika oljudsgitarrer, isiga synthmattor och malande, industriellt monotona rytmer.

Det här är sånger om att minnas och tvinga sig själv att upprepa det förgångna, trots att man inte vill. Det är kaotiskt ockulta drömvisioner om kalla industrilandskap som reser sig upp ur marken likt monoliter. Det är en samtid där stöveltrampet växt sig starkare och fött en rastlös känsla av både sorg och ilska.

Se även evenemang på facebook!

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu