Fläsket Brinner▀

Datum: Fre 01/05 2015
Kostnad: 100 Riksdaler

Ändrat Upplägg
Eftersom vi i sista stund bokade in stödfesten En kväll för Nepal har vi ändrat upplägget på kvällen. Varenda krona vi får in i entrén från öppning kl 18 går till Tuki Nepal, och alla som betalat entré och är i lokalen välkomnas stanna på konserten med Fläsket Brinner!

Första set startar 21.30. Till det andra setet kl 23.15 är också middagsgäster och insläntrare från övre plan välkomna!

Legendariska Fläsket Brinner är med sin blandning av rock, jazz och folkton en av de främsta representanterna för den musikaliskt intressanta proggen, en genre som står sig än idag. De liknas ofta vid Frank Zappas 60-talsgrupp Mothers of Invention och Deep Purple men besitter ett eget sound grundat i svängig improvisation.

Gruppen återförenades 2003 i samband med återutgivningen av gruppens andra album ”fläsket”. Samma år gav Mellotronen ut “Swedish Radio Recordings”, en box på fyra skivor med inspelningar från tidigt 70-tal.

Originalmedlemmarna Bengt Dahlén och Erik Dahlbäck har sedan dess förstärkts av rutinerade basisten Göran Lagerberg, orgelvirtuosen Thomas Jutterström, saxofonisten Anders Ekholm och keyboardisten Stefan Blomqvist. En nytänd och sanslöst rutinerad skara som är mer än redo att möta nya och gamla beundrare.

Nedan beskådas ett stämningsfullt klipp från 2013 års upplaga av Tyrolen-festivalen Psykjunta!

Underjoriska dansbanan: Rösslers son
...inleder i pausen mellan seten proggigt, jazzigt och psykedeliskt men svänger över mot nyare och poppigare tongångar framåt småtimmarna.

Bar de luxe: Erik Rödskägg
Efter en dag i regn och väta under fanan ställer sig Erik på tork bakom mixern i vår bar. Som alltid blandar han gamla tiders rock med nyare årgångar – fast med samma klassiska sound. Skillnaden på denna arbetarnas stora högtidsdag är att han lägger ett extra kol på proggen. Såklart!

Innerligt välkomna!


Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu

Foto: André Larsson