Baby Grandmothers & Comsicomsa▀

Datum: Lör 19/09 2015
Kostnad: 100 Riksdaler

Dörrar kl 21. Separat entré till första konserten – med Baby Grandmothers.

Vad har syntduon Comsicomsa gemensamt med rocklegenderna Baby Grandmothers? Jo, Kenny Håkansson från Baby Grandmothers och Eric Malmberg från Comsicomsa medverkar båda i en dokumentär om organisten Bo Hansson, som SVT visar den 23 okt. Dessutom spelar båda banden suggestiv musik med långa låtar, och de spelade båda på årets Psykjunta.
Baby Grandmothers har spelat förband till Jimi Hendrix en gång i tiden och Comsi Comsicomsa har supportat den etiopiske organisten Hailu Mergia på inkonst i Malmö förra hösten. Och nu är det dags för Cafe de luxe att smaka denna musikaliska fest! Det bjuds alltså finaste sextiotalsflumrock och senare dansant, psykedelisk elektronika.

Kl 22: Baby Grandmothers
Turn On, tune in & drop out med Baby Grandmothers! På senare år återförenad experimentell psych / prog från Stockholm 1967-1968 med Kenny Håkansson (gitarr & sång), Bella Linnarsson (elbas) och Pelle Ekman (trummor), samma powertrio som drog igång första upplagan av Kebnekajse! Unikt tillfälle att se ett riktigt kultband!

Kl 23.30: Comsicomsa
...består av den falunbördige organisten Eric Malmberg & Växjös egen Boy Matschullis. Eric Malmberg har både under eget namn & genom duon Sagor & Swing släppt ett antal fantastiska skivor med sinnesvidgande & atmosfärisk musik. Boy Matschullis har musicerat hela livet, men aldrig förr hittat rätt sammanhang för att satsa helt på musiken. Comsicomsa är världens mjukaste techno, balsam för själen & sockervaddsmjuka myror i brallorna. Räkna med att du blir sugen på att stuffa och dansa!

Underjordiska Dansbanan: Selector Hector
Direktörn (Kafé de luxe/Psykjunta) lämnar sitt trygga kontor på andra våningen för en utflykt i de skumma källarvalven. Han byter kopiator och fax mot mixer och vax, och hänger slipsen med den spanska knuten. Från mixplats ämnar han överösa oss med låtar vi inte hört FÖR många gånger, men som ändå lockar till spänstig gymnastik på dansgolvet. Han inleder med organisk sinnesvidgande musik, växlar efter Baby Grandmothers in mot mer elektroniska men likaledes psykedeliska tongångar, med när han efter Comsicomsa inleder sitt tredje skift räknar han kallt med att helt tappa den röda tråden. Då vankas pop, baktakter, elektroniskt, disko inte sällan med doft av fjärran länder!

Gräddhyllans Vinylbar: The Sound of Slimporosovich
Simonie & Elin har ömt slitit våra lokaler och inventarier sedan många år. Ibland har de publikens glädje spelat skivor på våra grammofoner, men aldrig tillsammans – förrän denna stora afton! Kvällen till ära har de skaffat sig det outtalbara artistnamet ovan och samlat ihop sina bästa 70-80-talsvinyler med följande smaker: Gubbrock, rock ‘n’ roll, hårdrock, country. Kom och digga!

Välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson, Rockfoto.nu – Fler bilder kan ses här och här