This is head▀

Datum: Fre 18/09 2015
Kostnad: 120 Riksdaler

Fri entré fram till klockan 22 varefter 120 riksdaler utkräves! Förköp finnes!

23.30: This is head
Historien upprepar sig! Precis som för nästan två år sedan har nu ytterligare nästan två år passerat sedan Malmökvartetten This is head senast besökte oss. Idag högaktuella med sin tredje och självbetitlade platta, inspelad under en vecka bland vindpinade tallar och klippor på den västkustska obygden.

Tidigare belönade för bästa pop på P3 Guld och bästa liveband på Manifestgalan har orkesten hyllats kanske framförallt för sina instrumentala utsvävningar vilka ges stort utrymme på de åtta spår som utgör senaste alstret. Det doftar av indiepop, krautrock, funk, chillwave och postpunk men helheten är svårkategoriserad, egensinnig och medryckande. Från “Beginning” till “End” bjuds en atmosfärisk och suggestiv resa som för till minnes de sommarnätter som aldrig vill ta slut.

Följ med nedan på en tur till Timmerdalen och den ensliga stuga där skivan blev till eller avnjut allt i sin helhet på Spotify!

Underjordiska Dansbanan: Dr Gingerlicious
Mannen bakom Kafé de luxes krispiga liveljud bär det stolta namnet Tage Teknik. Denna kväll skrudar han dock om till dj-dräkt och glider samtidigt in i sitt parallella alter ego: Dr Gingerlicious. Med paus för att ratta kvällens konsert kommer denne disko-doktor hela er med välgörande tongångar kvällen lång. Hans smak är lika bred som kroppen hans är smal, så räkna med att få höra exakt vad du inte väntat dej att höra!

Gräddhyllans Vinnylbar: Japanmartin
Kom och ta del av Martins kärlek till musiken. Från våra tvenne skivtallrikar serverar han – till skillnad från hyllans flesta dj’s – övervägande ny musik. Elektroniskt, sinnesvidgande, baktakter, disko – kort och gott: En utsökt röra för varje öppet öra!

Välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu