Vånna Inget + Vet Hut▀

Datum: Sön 01/11 2015
Kostnad: 120 Riksdaler

Dubbel punkkonsert av bästa fabrikat! 120 kr från 22! Förköp finnes!

22.30: Vet Hut
Vet Hut stormade in på den inhemska rock´n´punk-scenen i fjol med sin debut-EP “Översittarjävlar”. Ganska snart därefter fann de sig återigen i berömda Tambourine Studios inspelandes uppföljaren “Vafan!” som släpps i slutet av September tillsammans med debuten på en enda smaskig LP.

Rock med fötterna i Motörhead och MC5, punkig attityd och svenska texter. Utlovas gör färska trudelutter från LPn och kanske även direkt från replokalen. Smaka nedan på pinfärska videon till låten “Skit”!

23.30: Vånna Inget
Sedan debuten “Allvar” har Vånna Inget gjort över hundra spelningar och sakta men säkert byggt sig en påtaglig fanbas. Med uppföljaren “Ingen Botten” producerad av Jari Haapalainen (The Bear Quartet, Kajsa Grytt, Eldkvarn) har de ytterligare befäst sin position som ett av rikets främsta punkpophopp.

Vassa gitarriff och skimrande orgelmelodier vävs samman med en pådrivande, dynamisk rytmsektion. Punkig nerv möter melodisk sensibilitet och får klaustrofobiska teman om instängdhet och desperation att kännas upplyftande. Karolina Engdahls sång har vuxit till ännu högre nivåer av drabbande intensitet. Hon sjunger kraftfullt och skört. Ångestridet och självsäkert. Allt med lika delar attack och känsla för precis frasering i sin djupt personliga närvaro.

Underjordiska dansbanan: Dj Dompan
Pianisten, producenten, kompositören tillika bygdens son Christopher Dominique vänder denna kväll hemåt rötterna för att blandar och ger av gammal rock n´roll, motown, dagens poprock, afro, gammeldisko och dansant jazz. Denna kväll toppar han förstås mixen med en hel del punk – från Sex Pistols till Bob hund!

Gräddhyllans Vinylbar: Cicki Frogemar
På Gräddhyllan bjuds det denna kväll en veritabel come back när Cicki återtar kontrollen över våra båda grammofoner efter dj-skolk i säkert ett helt år. Tack för att väntan är över, så att vi åter kan njuta rockiga gamla godingar med soundet av Rolling Stones som en röd tråd genom kvällen.

Välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu