Bubbelklubben Psych: Dengue Fever (US/KH) + Gordon▀

Datum: Tor 15/10 2015
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr från kl 20. Förköpsplåtar finnes HÄR

Förmodligen är du en av de som aldrig hört talas om Dengue Fever (bandet i alla fall!). För er ringe bokare är det dock ett minst sagt bekant band. Han som lever så tätt inpå musiken, med ständiga bandförfrågningar rullandes i öronen vill helst av allt ha tystnad så fort chansen ges. Med ett fåtal väl valda undantag. Det kambodjansk-amerikanska bandet Dengue Fever är ett av dessa undantag – deras musik slås på så ofta tillfälle ges! Bokarn i fråga har i flera år förgäves jobbat för att boka bandet till festivalen Psykjunta, men gått bet gång på gång. Så fick vi veta att bandet skulle turnera i Europa – och även göra tre spelningar i Norden… Och som av ett mirakel fanns ett öppet datum som vi knep!

Som sinnesvidgande uppvärmningsakt bjuder vi mjukt jazziga psykedeliska tongångar av:

21: Gordon
Instrumental Malmö-/Göteborgskvartett (tidigare var de tre och kallade sig “Trio Gordon”), som är högaktuellt med vinylsläpp precis i dagarna. Vi hoppas för alla parter att de får med sig plattan, och att ni får med sedeln!
Med den enkla sättningen trummor, gitarr & bas lyckas de skapa ett atmosfäriskt böljande ljudlandskap med klang av såväl jazz som sextiotalets surfrock.

22: Dengue Fever (US/KH)
Dengue Fever är ett band vars musik omfamnar och mystiferar sinne och själ, och man kan knappt beskriva deras musik med ord. Hyllat världen över men ändå en välbevarad hemlighet bryter Dengue Fever fler musikaliska bariärrer än som kan räknas på händernas tio fingrar.

Med ett hopkok av levande kambodjansk pop och amerikansk psykedelisk rock har Dengue Fever lyckats leverera album på löpande band sedan den självbetitlade debutplattan kom 2003. Live sägs bandet ständigt utvecklas och överaska. Så ta chansen och se världsmusik i världsklass – på en av landets mest intima rockscener! En chans som med största sannolikhet inte kommer åter i detta jordeliv!

Dj’s: Psykjunta
Flera av kulturföreningen Det Glada Örats medlemmar tillika Psykjuntaarrangörer kommer under kvällen att spela skivor. Det blir sinnesvidgande tongångar kvällen lång – lika delar inrikes som ljud från fjärran länder. Inledningsvis jazzigt & mjukt, sedan folkigt, proggigt, popigt & på slutklämmen elektroniskt & dansant!

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder kan ses på Rockfoto.nu