Blues de luxe: Serve You Right to Suffer

Datum: Lör 09/01 2016
Kostnad: 120 Riksdaler

Dörrar kl 21. Blues de luxe gästas denna gång av Serve You Right to Suffer som bjuder på två set med start 21:30. Första set är separat, medan mat- och dryckesgäster från våra båda restauranger välkomnas fritt till det andra – med start kl 23.

Förköp finnes!

Blues Dinner köps samtidigt med biljetten och serveras 19:30. Kvällens varmrätt på närproducerat kött – eller vegetariskt alternativ, för blott 150kr!

Serve You Right to Suffer
Trots att bandet kommer från Göteborg handlar det om blues med rötter från landet snarare än storstaden. Tungt och blått med skönt gung. Med tydliga influenser från countrybluesen levererar bandet rotsväng och härlig slidegitarr. Bror Gunnar Jansson på sång och gitarr, har komponerat ett flertal av gruppens låtar. De övriga medlemmarna i bandet spelade i slutet på sextiotalet i den legendariska göteborgsgruppen Ginhouse Blues Group. 2012 släppte gruppen sitt självtitulerade album Serve You Right to Suffer med både egna och traditionella låtar i unika arrangemang. Tidvis jazzigt och mjukt men också med naturligt sväng.
Vi varnar den danssugna för att kvällens konsert är mer lågmäld än många blueskvällar – det är mer musik för öra och hjärta än dansgolv. Vilket ni förstår om ni förlyssnar här nedan:


Det här är en bandplatta, långt ifrån alla chicagobluesklicheér. Jag vågar en gissning på att detta är årets intressantaste bluesplatta.
-Olle Wallin, Jefferson 2014

Bandet består av:
Bror Gunnar Jansson: sång, gitarr
Bernt Andersson: munspel, dragspel, piano, sång
Bengt Blomgren: gitarr
Kjell Jansson: kontrabas
Gunnar Petersson: trummor

I vanlig ordning bjuder Blues de luxe på skivor under tidig kväll och i paus, men lämnar över till genreöverskridande kollegor vid midnatt.

Välkomna!