Valborgsmässoafton: Flocken

Datum: Lör 30/04 2016
Kostnad: 120 Riksdaler

Vi firar våren och knugens 70-årsdag med hejdlös balkan- och klezmermusik i två set!

Separat entré på 120kr, med dörrar 21.30 och första set 22. Till andra set 23:30 välkomnas även mat- och bargäster att delta.

Förköp finnes här!

22: Flocken
Flockens musik är både snabb och långsam balkan & klezmer med fokus på rytm och sväng. Med en bakgrund i flera olika folkmusiktraditioner skapas en smältdeg där de olika traditionerna får lov att både stötas och blötas, med målet att blåsa nytt liv i musiken.

Med flera spelningar i bagaget på jazzklubbar, festivaler, gator, torg och ockuperade hus i Hamburg är bandet redo att dela med sig av sin musik även i Växjö. Bandet har funnits sedan 2011 och nu släpper de debutalbumet Altona, som är resultatet av fyra års intensivt turnerande och musikaliskt utforskande mellan fyra karaktärsstarka musiker; Två med fötterna i folkmusiken och två i jazzen. Altona är stadsdelen i Hamburg dit Flocken återkommit vid flera tillfällen. Musiken rymmer möten mellan musiker, genrer, fri improvisation, strikta arrangemang, tradition och nyskapande.

Sträck ut din hand, bjud in och bjud upp till dans. Låt oss mötas och bli en stark, orädd och positiv kraft tillsammans!

Flocken består av:
Ida Gillner – Sopransax
Fredrik Brändström – Dragspel
Anna Lund – Trummor
Donovan von Martens – Kontrabas

Ni hittar dem även på Facebook,

Underjordiska Dansbanan: Dj AlfonS
Det var som alltid alldeles för länge sedan dj AlfonS frälste dansgolvet med sina oemotståndliga hits, men denna kväll är han tillbaka vid mixern! Med sig har han en gedigen samling populärmusik som spänner från klassisk rock till elektronisk disko, såväl gammalt som nytt – hippt som bortglömt! För oss vanliga dödliga är det bara att följa AlfonS slagord och dansa som om ingen såg oss!

Gräddhyllans Vinylbar: JapanMartin
Mr Japones bjuder lika delar drömsk & funkig växelvis elektronisk musik från halva Världen. Räkna med att överraskas av denne musikaliske conaisseur, som långt ifrån nöjer sig med loppisbackarnas molodier.

Välkomna!