Internationella Kvinnodagen: Local Heroines

Datum: Tis 08/03 2016
Kostnad: 0 Riksdaler

Vi uppmärksammar internationella kvinnodagen med en lång och händelserik kväll i vår mysiga källare, med start kl 18. Vi drar igång kvällen med att läsa upp 8 mars-manifestet, som en del i en nationell manifestation (partipolitiskt obunden). Mer om manifestet kan du läsa här! Sedan fortsätter aftonen med musik, konst, poesi, quiz, samtal- allt framfört och skapat av lokala kvinnor/transpersoner.

Vi serverar drycker, tarte flambée, hemburgare med tillbehör samt kvällens varmrätt: Vegetarisk Moderkaka – för blott 100 kr!

Kvällens program:

8-mars manifest uppläses

Evy och Kati
En duo som kategoriseras in genren Singer/songwriter utan att riktigt definieras av den; Evelina och Katharina väver samman en slags pop med stämsång, gitarr och driv.

Inga-Lill Leske
Rebellflickan á la 75.

Luna
“Jag skulle väl förklara min musik som ganska lätt hiphop, med texterna i fokus. Mina texter är ärliga, samhällskritiska och något kaxiga. Jag rappar från mitt perspektiv om hur det är att vara brud och hur jag ser på olika normer i samhället.”

Just Kids
Linn Ljungqvist och Lidia Svensson gör egna tolkningar av låtar skrivna av deras idol Patti Smith.

Linn och Frida
En duo som spelar en blandning av rivig och känslosam pop. Lyssna genom att klicka här.

Jennie Krantz
Singer/song- writer som helst uppträder med piano och sång.

Saskia Husberg
Samtalar och läser en bit av SCUM-manifestet.

Margot
Info kommer.

Dj Maria Gramer
Info kommer.

Utställare:
Vicky Pagliere – är en äkta mångkonstnär, förutom oljemåleri skapar hon också skulpturer, keramik och installationer. Hon ser sig som en forskare med sig själv som huvudinriktning och vill genom konsten upptäcka och utforska. Hon arbetar ofta med kvinnan som motiv och tema på ett expressionistiskt manér. Hon är nyfiken och vågar leka med betraktarens förväntningar, utan rädsla för att verka kontroversiell. Victoria föddes i Argentina men växte upp i Brasilien. Som ungdom bosatte hon sig i Spanien men har sedan tio år levt i Växjö. Förra året tog hon examen från Kronobergs Konstskola.

Sara Köhler – Serieskapare, som ni hittar tex på tumblr

Local Heroines är ett gränslöst samarbete mellan Nätverket och Kafé de Luxe i samarbete med Studiefrämjandet och Växjö Kommun.