Moon City Boys + Nightmen

Datum: Fre 27/05 2016
Kostnad: 120 Riksdaler

För 120kr, från kl 22, bjuder vi på tvenne band denna fredagkväll. Första på scen 23.

Förköp finnes här

23: Nightmen
Christine, Tony, Nopan och Erik tidigare från Malmöbaserade band så som MF/MB, Terrible Feelings och Yast. Tillsammans i Nightmen skapar de någonting helt annat. Debut Ep:n “Girl For You” beskrevs som någontin mellan söt powerpop och rå rock’n’roll. Med en ljudbild som omfamnar och värmer som sammet. Musik som anspelar på at det var bättre förr.

Billig öl och långa tv-kvällar ledde fram till Nightmens debut-LP “Fifteen Minutes of Pain”, ett 28-minuter långt primitivt rock’n’roll stycke. Fyllt med popvibbar, punk och geniala texter. Med hjälp av tre olika sångröster skapas dynamik och kraft i sann Ramones- och The Cars-anda.

Förlyssna med spelaren nedan:

00: Moon City Boys
Kelly Wedin, Sofia Eklund och Ella Rolf startade Moon City Boys 2011 med hemmasnickrade trummor i föräldrarnas garage i Stockholm. Det är skränigt och hårt, med en enkel ljudbild. Moon City Boys är en sällsynt skatt och visar outsläcklig törst för kommunikation. Bland annat Andres Lokko utnämnde dem efter att ha hört deras singel till “norra Europas bästa rockorkester”.

Moon City Boys förmedlar en känsla av 60- och 70-talets råa popmusik. Larmiga rundgångsgitarrer och en uppkäftighet på gränsen till punk med ett visst stänk av Jesus And The Mary Chains, Television och psykadelisk rock.

Förlyssna med spelaren nedan:

Välkomna!