Flowers Must Die (UK/S) + Zugspitze

Datum: Fre 03/06 2016
Kostnad: 100 Riksdaler

Till kvällen bjuds det psykedelisk livemusik gånger två och 100kr avläggs i entré från kl 22.

22.30: Zugspitze
Från 2962 meter över havet ner i vår källare kommer Zugspitze. Lokalproducerad psykedelia med inslag av prog-kraut-afro-rock. Det har nu gått knappt två år sedan Zugspitzes officiella premiärspelning på annandag jul hos oss. Nu återvänder femmannabandet till vår scen som vanligt fullt utrustade med både saxofon, bas, trummor, gitarr och orgel.

Försmaka på alldeles nytt material nedan:

23.30: Flowers Must Die
I 10 år har Flowers Must Die spridit energisk psyk-folk-disco-doom-jazzrock med orientaliska influenser i Sverige och den psykedeliska etern. 2006 i Linköping lades grunden, i resterna från noise-bandet Fria Konstellationen växte sakta en ny grupp fram och tog snart formen av Flowers Must Die.

Fyra album har hunnits med och ett femte är på gång. Denna gång på engelska bolaget Rocket Recordings som bland annat jobbat med svenska band så som Goat, Hills, Josefin Öhrn och en mängd andra godbitar. FMDs musik är lika splittrad som deras spridning i land & rike, med medlemmar i tre olika städer och två länder. Trots denna splittring har de gjort sig kända för sina kraftfulla och energifyllda liveframträdande.

Förlyssna med spelaren nedan:

Dj’s: 7 Glada Öron
Bakom Dj-spakarna ställer sig denna kväll minst tre av arrangörerna bakom den i år vilande succéfestivalen Psykjunta. Dessa kvinnor och män kommer under kvällen att spisa mer eller mindre psykedelisk musik av vitt skild smak och form. Inledningsvis mjuka tongångar, sedan litet kantigare och på slutklämmen fritt, vilt och dansant!

Gräddhyllans Vinylbar: Linkan
Stadens meste hiphopare – övermannar denna kväll våra båda grammofoner för att ge dem en rejäl dos reggae, dub, soul och givetvis hiphop! Det är sällan denna musik härskar på Gräddhyllan, så missa inte tillfället!

Sommarpremiär: Veranda-dj: Linus
Äntligen drar vi igång sommarstämningen på verandan på allvar, med dryckesförsäljning och dj vid barkanten! Denna premiärkväll är det Linus som spelar mjuka toner – till skillnad från de hårdare takter han allt som oftast bjuder i källaren under namnet Fenomenet.

Välkomna!