Brothers Among Wera

Datum: Tor 21/07 2016
Kostnad: 0 Riksdaler

Torsdagskonsert med folk-rockarna Brothers Among Wera. Då vi gärna ger mer folk till folket ändrar vi och flyttar upp konserten till vår matsal samt håller entrén alldeles fri!

22: Brothers Among Wera
Brothers among Wera växte fram ur en delad kärlek till folkmusik och rock. Bandet debuterade år 2013 med singeln ”Waltz” som året efter följdes av den kritikerrosade EP:n BAW och en sommarturné med spelningar på bland annat Peace & Love och Lundakarnevalen. Efter 3 utsålda konserter i Stockholm släppte bandet under 2015 singeln ”Mammoth” som de även spelade live i P4 Musikplats Stockholm.

Gruppen, som från början bestod av sju medlemmar, leds av gitarrist/banjospelare och låtskrivare Linus Hasselberg som under våren 2012 samlade nära vänner och musiker, däribland sångerska Wera Westholm, för att spela in ett par vardagsrumssessions. I samband med nya albumet ”Fictional Takes” presenteras en rockigare sida av bandet, som nu minskat sin sättning till fem. Med komponenter från främst folk, rock och pop skapas ett färgsprakande och känslosamt sound som gett utrymme för en imponerande live-akt.

Musiken är glasklar, fri från trendiga ekon, smyckad men inte utstyrd med läcker stämsång, kraftfulla trummor, glödhet trumpet, plockande banjo, rullande orgel, med texter om livet, döden och kärleken. Nämnde jag att Wera Westholm är en sensationellt bra sångerska? Ett debutalbum att älska.” – Björn Stefanson

Välkomna!