Sköna Söndag: Sven-Holger Rosenvinge

Datum: Sön 17/07 2016
Kostnad: 0 Riksdaler

Sköna Söndag fortsätter att som alltid bjuda: Levande lågmäld musik kl 20, avslappnad stämning, extra trevliga priser för studenter dagen/kvällen lång och alldeles fri entré!

20: Sven-Holger Rosenvinge
Sven-Holger Rosenvinge beundras för sina texter, sitt röstspann och sin musikaliska talang. Nyligen släppte han albumet Ballader på Svenska består av 5 egenproducerade ballader. ”Det är en återspegling av toner från min barndom där det kraftfulla blandas med det sårbara”.

Sven-Holger är bosatt i Hedemora och är till hälften norrman, hälften svensk. Han är musikern med ett högst ovanligt CV, en imponerande livshistoria och ett enormt stort musikalisk talang.
Hans texter är både skarpa och finurliga, de guidar oss in i en värld som annars sällan beskrivs. Sven-Holger skapar ett eget personligt universum med teman som flyktingpolitik, försoning och hopp, där allt detta har sin naturliga plats.

Sångerna ”Nakna profeter”, ”Räkna ner från noll”, ”Kom nya sätt, ”Sång till mor” och ”15 dagar kvar”, har en melankolisk underton som bara Sven-Holger har. Med ödmjukhet och skörhet ser han tillbaka på sitt liv. Det här är sånger som får dig att nynna, le och reflektera.

Välkomna!