Maxida Märak + Michel Dida▀

Datum: Lör 10/09 2016
Kostnad: 150 Riksdaler

Lördag och dubbelkonsert med Maxida Märak & Michel Dida!
150kr entré från 22. Inget förköp, så kom i tid!

23.30: Maxida Märak
Maxida Märak producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Det handlar om hård rap och tunga elektroniska beats blandat med jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut.

Hon har turnerat med den egenproducerade konserten Under asfalten ett fjäll som även skulle kunna beskrivas som ett politiskt dansgolv. Givetvis har det också blivit otaliga livespelningar med det hon brinner för allra mest – hiphopen. Maxida har gjort en rad samarbeten med andra artister, bland annat VM-låten med Mando Diao, Cleo och nu senast kultbandet Garmarna där Maxida medverkar på deras första singel på 15 år.
Maxida skapar musik som ingen tidigare varit i närheten av.

00.15: Michel Dida
Michel Dida återvänder till vår underjordiska scén för ännu ett gig! Hans namn har ringt i varje hiphopheads huvud sedan flera år tillbaka. Med mixtapes och otaliga gästverser har Dida byggt en förväntan som få kan göra. Michel Dida har bl. a. hörts på Timbuktus låt ”Spring”, Adam Tenstas “Stockholm Paris” och Mwuanas ”Parranoia”, samt gjort en landsomfattande turné tillsammans med Style Of Eye och spelningar med Elliphant och Adam Tensta.

2015 markerar Michel Didas solodebut: första singeln “Höru Mej Bae” släpptes i augusti. Med ett säreget flow och ett mörkt basdrivet beat tog Michel Dida nivån till cosmos och astro.Den 13 November släppte skivbolaget RMH Sound Michel Dida´s debut EP “E Du Dum” tillsammans med den nya energiska singeln “Trasig”. Sverige har adrig sett det här tidigare.

Underjordiska Dansbanan: Klubbland
Håll hårt i hatten och förbered er på dans, dans, dans tillsammans med kvällens dj-trio. Tilda, Bianca & Olivia kommer just denna kväll skämma bort oss med mer hiphop än vanligt för att ge våra rappande gäster det allra bästa inramningen. Framåt natten blandar de dock upp rytmerna med pop, electro, gammal disco och annat som får fötterna att trippa av glädje i grottan!

Verandan: Tristan & Filip
Kvällens dj-premiär bjuds på verandan där post-rocks-musikerna Tristan & Filip bakom bandet Ána rattar mixern. De kommer bjuda alldeles lagom småvängig pop, rock med mera.

Välkomna! –

Foto: Niklas Gustavsson, fler bilder på Rockfoto.nu