Lion's Den + Growth

Datum: Tor 29/09 2016
Kostnad: 50 Riksdaler

Storslagen premiär i minsta format! Äntligen kan vi prestentera Växjös första mest intima och obskyra musikklubb. Vinkällaren förvandlas på torsdagar till konsertpalats i minimalt format och det bjuds hela fyra gånger musik av den mer flummiga sorten! I samarbete med Genesis Ark och Klubb Undergången.

50kr avläggs i entré och betalas i Finrummets bar. Dörrar 22.

22:15 Growth
Under första hälften av 2016 spelade Growth in en räcka låtar i Fengersfors nedlagda pappersbruk, beläget i Dalslands uråldriga skogar. Till hösten får omvärlden ta del av dessa dunkla underverk via en EP på Lazy Octopus Records, påpassligt döpt till Colour, Cut & Clarity. Trion lurpassar i skuggorna, bådar sin tid och finjusterar sitt hantverk. Bitterljuva förnimmelser av dimbeslöjade kustlandskap, frostbiten asfalt och ändlösa spiraltrappor. Tongångarna är både bräckliga och hotfulla, slirig garagerock som aldrig väljer den enkla utvägen. Öppna en dörr, stäng ett fönster, välj din strid.

23:00 Lion’s Den
En programmerad enhet där leda, gullande och aggression hör ihop. Toppmodern garage-postpunk med uråldriga instrument. Nytt som känns nytt utan att bara vara fasad och mode. Tre juveler som slipas av varandra och skiner ikapp. Stockholm-baserade Lion’s Den med medlemmar ur akter som bl.a. Wild Fangs, Holograms, Mind Traps och Martin Savage Gang, släpper 31 augusti sitt debutalbum via Lazy Octopus Records. Sedan tidigare har bandet gett ifrån sig singlarna ”Nothing’s Fine”, ”Timetimetime” och ”Scars” som alla mötts med varma lovord från bloggar och roterat frekvent på studentradio runt om i landet. Live har Lion’s Den har varit support åt band som Föllakzoid och PAWS för att nämna några.

Välkomna!