Manifest on Tour

Datum: Tis 11/10 2016
Kostnad: 80 Riksdaler

Eftermiddag med seminarium i källaren avslutas med en smärre festival med fem akter när de oberoende musikbolagen kommer på traditionsenligt besök. I panelen sitter Alexandra Nilsson, Hampus Persson, Joel Botnen Diamant och Karolina Stenström.

Hålltider för aftonen:

18: Workshop
Fritt inträde och öppet för alla intresserade att ta del av.

21: Showcase
Entré 80kr och följande akter

Utopia
Utopia är bandet som i sina brokiga klänningar och innovativa scenspråk levererar håll käften-attityd med stämsång och timpani. Motsägelsefullt? Det är Utopia. De småländska rötterna lyser igenom i musiken som drar åt dyster alternativ indie-folk. 2015 kom Utopia tvåa i Sveriges största musiktävling för unga, Imagine Sweden. De spelade på Live Green-Festivalen, turnerade i Zagreb, och var förband till Ola Salo. Efter några intensiva månader i studion har de nu släppt sin första EP “Moonspell Madness”.

Āna
Ána är ett musikaliskt projekt som blandat de vackra tonerna i post-rock med filmmusikens dynamiska värld! Projektet har funnits sedan 2012 och arbetar just nu på sitt debutalbum. Med rymden, sagor och känslor som inspiration har de satt sig på den musikaliska kartan i Sverige genom att bland annat ha tagit sig till Riksfinal i Musik Direkt.

Elin Namnieks
Elins musik blandar flera genren men med sin grund i singer/songwriter-traditionen med sitt historieberättande och den målande lyriken. Samtidigt lyser det pop om musiken med sina många melodier och hooks som fångar lyssnaren! Debut EP:n “All I Wanted to Say” bjuder på just detta och mycket mer.

Ikiryo
Det alternativa-rockbandet från Växjö, som startades redan 2013 och 2016 släppte de sitt debutalbum “Asleep/Awake” till lysande lovord från kritiker och jämlikar. Bandet har inga planer på att stanna upp och är redan i processen att spela in uppföljaren till debutalbumet!

“To the palette of emo, Ikiryo, adds progressive-rock insularity and an outward facing shoegaze tint giving the material extended stretchers of anguish.” – Emerging Indie Bands

Neon Nox
Neon Nox är synthwave-producenten med inspiration från 80-talets film-, TV- och spelvärld. Musiken är en symbios av eklektiska groove och avspända drömska retrovågor. Hittills har Neon Nox med sig två EP:s i bagaget som redan nått synthwavens listtoppar!

Välkomna!