Klubb Matriarkat: Sallyswag + Murre Eriksson + Artistsamtal mm

Datum: Fre 14/10 2016
Kostnad: 120 Riksdaler

Vår feministiska klubb är tillbaka! Detta med en helkväll som lyfter fram kvinnliga artister och belyser deras villkor i en värld där fortfarande män sätter dagordningen i alltför hög grad. Kvällens huvudnummer är inga mindre än supergruppen Sallyswag!

120kr från 22 – innan dess är entrén alldeles gratis!

Dörrar kl 20 & Glada timmen på mat och dryck kl 20-22.

21 Artistsamtal
Matriarkats egna Madlen & Evelina håller i panelsamtal med fantastiska deltagare från kvällens band samt ytterligare inbjudna musiker. På tapeten är förstås jämställdhetsfrågor – i synnerhet i musikvärlden.

22.30 Miranda Murre Ericsson
Miranda Murre Eriksson är musiker, poet & galen kattant, Politiskt till vänster om Sven Wollter. Murre inleder kvällens musikaliska spis med sång och gitarr.

23:30 Sallyswag
Sallyswag är en musikalisk käftsmäll, ett färgsprakande, sceniskt liveband och musikkollektiv. Blixtrande solistiska inslag, tunga grooves och feministiska budskap formar bandet och de utgör en unik akt som saknar motsvarighet i musiksverige. Medlemmarna har rötter i dancehall, r’n’b/hiphop, pop/jazz, balkan/oriental, afro och svensk folkmusik.

Sallyswag har nyss släppt nya singeln “Akta dig”. En låt som Aurelia Dey skrev efter bandets första gig. En succéspelning i Umeå som gav ett finger åt alla som inte trott på bandet. En låt om att stärkas av systraskapet. Om att ta plats och gilla det.

00.30: Matriarkat-dj: Eva Varga
Eva Varga är med all sannolikhet Växjös mest meriterade ännu aktiva kvinnliga dj! Hon spelar med största glädje och jämna mellanrum i finrummets vinylbar, och även då och då i vardagsrummets bar. Men denna kväll intar hon gillestugans dj-bås för att bjuda oss på en rejäl svängom! Alltså tillbaks i det sammanhang hon inledde sin dj-bana redan på 80-talet när hon spelade upp till dans på Växjös legendariska musikställe Bella!

Vinylbaren: Hellouise
Helena & Louise lämnar såväl hästar och barn för att istället dressera grammofonerna i finrummet. De kommer få dem att spela spela soul från -71 till pop från 89, men lovar också en och annan hyllningslåt till årets nobelpristagare!

Bar de luxe: SahLinus
Herr Sahlin tar denna kväll med sig bandkamraten Linus från Golden Kanine för att fixa feststäming i vårt kära vardagsrum. De båda har fötterna i den gamla skolans indiepop men bjuder utöver detta musikaliska språng i alla riktningar!

Varmt välkomna!