Agent Side Grinder▀

Datum: Lör 26/11 2016
Kostnad: 120 Riksdaler

Hyllade Stockholmskvintetten Agent Side Grinder gör sitt första framträdande i Växjö denna afton! 120 riksdaler avläggs i entré från kl 22.

23.30: Agent Side Grinder

Agent Side Grinder är en elektronisk kvintett från Stockholm som blandar influenser från synth, industri, postpunk och pop, inspirerad av band som bland andra Cabaret Voltaire, Suicide och Joy Division. Sedan de albumdebuterade 2008 har de gjort sig kända som ett av genrens främsta liveband med en imponerade, lätt okonventionell maskinrigg och en karismatisk frontfigur i vokalisten Kristoffer Grip.

Med sitt fjärde och senaste album “Alkimia” har de tagit ett tydligt steg i riktning mot det melodiska och framgångsrikt blandat medryckande basgångar och popmelodier med sitt sedan länge etablerade maskingnissel. En naturlig utveckling från 2013 års malande, hypnotiska och fantastiska “Hardware” som samma år utnämndes till årets synthplatta under Manifestgalan.

De har samverkat med kontemporära ikoner som Henric de la Cour, Kite och Nicole Sabourne såväl som industripionjären Dirk Ivens och genomfört hela sju Europaturnéer med framträdande på otaliga festivaler. Hela tre gånger har de stått på scen på Tyrolen strax utanför Alvesta och nu äntligen får vi se dem i Växjö för första gången!

Underjordiska dansbanan 1: Alice Sibirsk
Från det att källardörrarna slår upp fram till spelning sätter Alice Sibirsk stämningen med kontemporär synth, post-punk och wave. Kanadensiska synthslingor och no wave från Moskva blandas med nordiska tongångar från storheter som Kite och Iceage. Efter spelningen bjuder annan skivryttare på mer lättsmälta tongångar.

Underjordiska dansbanan 2: I don’t dance french
Efter kvällens konsert, styr pop-snillet bakom bandet “I don’t speak french” upp danstonerna. Han kommer att blanda mer eller mindre elektronisk popmusik från de senaste tre decennierna, och förhoppningsvis sticka in en och annan egenproducerad diskodänga! Prata franska, kyss franskt, drick franskt men dansa inte franskt. Inte denna kväll!

Vardagsrummet: Dj Tender Toby
Vi trodde vi kunde ge Tobias en ledig kväll från jobbet, för att stilla stanna hemma och vårda frimärkssamlingen. Men tji fick vi. I sitt dj-alter ego Tender Toby tar han plats vid mixern uppe i baren. Därifrån spisar han all möjlig hiphop som ni inte hört för ofta. Snarare för SÄLLAN kommer ni att tänka när det blir dags för refrängen.

Finrummets Vinylbar: Mama Frogemar
Allas vår finaste krogmorsa tar äntligen plats vid grammofonerna igen! Med sig har hon rockiga vax från svunna tider. Kort och gott alla de låtar som en morsa med Rolling Stones tatuerat på hjärtat vill spela för oss en kväll som denna!

Välkomna barn i alla åldrar (över 18)!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu