Charta 77 & Vånna Inget▀

Datum: Lör 19/11 2016
Kostnad: 180 Riksdaler

Med bara en dryg vecka kvar till denna kväll lyckades vi boka till fantastiska Vånna Inget utöver sedan länge klara Charta 77 och på så sätt få den mest fulländade punk-kväll Värend har skådat i mannaminne!

180 kr entré för båda konserterna 120 kr för bara Vånna Inget. Dörrar 21. Obligatorisk entré till Charta 77, till Vånna inget släpper vi också ner middagsgäster mfl från vardagsrummet – i mån av plats.

Förköp finner ni här!

22: Charta 77
I september släppte Charta 77:s sångare och textförfattare Per Granberg boken “Trodde jag skulle ändra världen, förändrade bara mig själv”. I samband med släppet har de gett sig ut på en akustisk turné för första gången någonsin och just denna kväll stannar de till på vår underjordiska scen! Charta 77:s punksaga startade redan 1983 i trappan utanför dansgolvet i Köpings Folkets Park av Per Granberg och Johnny Smedberg. De har sedan starten varit ett av Sveriges mest ihärdiga och uthålligaste band med begreppet D.I.Y (Do It Yourself) fastklistrade i pannan. Under den nu drygt 30 år långa karriären för bandet, har punkhits som Lilla björn och lilla tiger, Vykort från Rio, Herrarna i Sandlådan, Grisfesten och Ensam Kvar släppts!

23.30: Vånna Inget
Malmös punkhopp är i skrivande stund i full färd med att spela in nytt material tillsammans med producenten Jari Haapalainen (The Bear Quartet, Eldkvarn). Vånna Inget har sedan debuten ”Allvar” genom intensivt turnerande gjort sig kända för sin förmåga att förena punkig nerv och melodisk sensibilitet. Något de visat oss på Kafé de luxe genom två tidigare succéspelningar!

Gillestugan & vardagsrummet: Punk-pojkarna
Tro det eller ej, men kvällens premiärspelande dj-duo Punk-pojkarna kommer att spela PUNK! Detta av den gamla hederliga skolan med tyngdpunkt på 70- och 80-tal. Först i källaren, men efter att själva konserterna tagit slut fortsätter de i baren en våning upp. Punk-non-stop för den som så önskar!

Gillestugans dansgolv: Dj William
När Vånna Inget likaledes svettiga som lyckliga stiger av scenen växlar det musikaliska temat i gillestugan tvärt. Istället för punk blir det EDM för hela slanten. Och det är stadens egna housemästare William som eldar på dansgolvet med mer eller mindre välkänd – men oavbrutet dansant – elektronica!

Finrummets Vinylbar: Thor-Bear
Iförd hatt, vit kostym och metallica-t-shirt har vi alla mött finrummets notoriske stamgäst Thorbjörn. Däremot är det få förunnat att ta del av hans innersta musikaliska böjelser. Ikväll blir det ändring på saken när han öppnar upp sitt vinyl-diskotek till allmän lyssning. Tyngdpunkten ligger på pop och rock från 70- till 90-tal, men Thor-Bear utlovar utflykter i såväl genrer som tidseror!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu