Dalaplan & Blända

Datum: Lör 03/12 2016
Kostnad: 100 Riksdaler

Två fantastiska och skivaktuella band till priset av ett! Eller till priset av 0,25 om man jämför med snittentrén på konserthuset. Men VARFÖR skulle man göra det?

I vilket fall: Entré 100 kr från kl 22.

22.30: Blända
Omtalade och smålandsbördiga Blända såg vi senast förra året med nysläppta skivan Räkna till ett! Ett album med celebra gäster från band som The Amazing, AnnaMy & The Guild. Nu är en efterlängtad ny singel på gång och lagom till detta kommer de tillbaka till oss. Blända skapar folkig & atmosfärisk popmusik med såväl akustiska presentationer som utforskande och komplexa ljudbilder. Med den säregna rösten och välskrivna texter på svenska bjuder Blända in till sin alldeles egna unika popvärld!

23.30: Dalaplan
Malmöbaserade kvintetten Dalaplan har raskt etablerat sig som ett av landets mest intressanta rockband. På sitt tredje och kaxigt titulerade album, Det blir inte bättre än så här bjuder de på en skarp mixtur bestående av lika delar frenetisk punk, svettdrypande garagerock och medryckande powerpop. »Det blir inte bättre än så här« är en platta som för arvet från tidiga Wilmer X, Problem och numera legendariska Klippanbandet Kommissarie Roy vidare till en ny generation.

Dalaplan har djupa musikaliska rötter i åttiotalets vibrerande amerikanska collegerock-scen där uppkäftiga akter i stil med Replacements och Mission Of Burma regerade. I förbifarten lyckas malmöbandet också framkalla associationer till de högenergiska hits engelska poppunkarna Buzzcocks radade upp på parad under slutet av sjuttiotalet! Med sin nya platta visar de upp en poppigare sida av Dalaplan än den vi hittills varit vana vid och får lyssnaren att instinktivt vilja vrida upp volymknappen!

www.dalaplan.nu

Gillestugan: Dj Go BaNanna
Go BaNanna är tillbaks för att sprida lycka bland nattens dansörer. Hon inleder med folkiga, psykedeliska tongångar, glider över till pop och punk för att avsluta med galen och oväntad mix av musikens alla stilar och åldrar!

Finrummet: Matsias
Äntligen är Mats & Mattias tillbaka vid grammofonerna! Det blir folkiga rockiga toner med gamla goda amerikanska soundet – och därtill utflykter i tid och rum.

Välkomna!