Klubb Matriarkat: Steso Songs + Radula

Datum: Lör 10/12 2016
Kostnad: 120 Riksdaler

Vår feministiska klubb är tillbaka! Detta med en helkväll som lyfter fram kvinnliga artister och belyser deras villkor i en värld där fortfarande män sätter dagordningen i alltför hög grad. Kvällens artister är inga mindre än Steso Songs och Radula!

120kr från 22 – innan dess är entrén helt och hållet fri!

Dörrar kl 20 & Glada timmen på mat och dryck kl 20-22.

21 Artistsamtal
Matriarkats arrangörer håller i panelsamtal med fantastiska deltagare från kvällens band! På tapeten är förstås jämställdhetsfrågor – i synnerhet i musikvärlden.

22.30 Steso Songs
När Steso Songs spelar är det på liv och död. Becksvarta texter kontrasteras med ljusa melodier. Hon har gett ut skivor på sitt egna skivbolaget Lyckan sedan 2008, gjort USA-turné och spelat runt om i Sverige, bland annat som förband åt Hästpojken, Juliana Hatfield och Josh Rouse. I våras kom hennes senaste EP, Drowner, som släpptes tillsammans med hennes bok Jag gör det så det känns verkligt. Under hösten 2016 släpper Steso Songs fler låtar tillsammans med konst av bland andra Ester Eriksson och Stina Johnson.

23.30 Radula
Vissa känner kanske Radula som ett annat namn för rivtunga, som återfinns hos blötdjur, bland annat sniglar. Andra kommer nu få veta att Radula är en hittills skygg men inte blyg musikgrupp från landet som gömmer sig i en källare i Stockholm. Radula är tre och ljuden är många. Somliga kallar det indiepop, lugg, klagande gitarrer, längtan efter solen på en kust i väster, retliga melodier som blir till öronmaskar och orden kunde kanske tillhöra en nykär men snart dumpad tonåring som ändå fattat vart allt är på väg. Dom av oss som minns blandbandsbitarna från ett kvarts sekel sedan känner förmodligen igen sig. Men som alla vuxna tonåringar redan fattat så går allt bara runt.

Gillestugan: Dj Klubbland
Äntligen är klubbland tillbaka! Tilda, Bianca & Olivia utlovar en galen och glad musikalisk mix med kvinnlig musik i fokus. De inleder med indie men smyger framåt natten in såväl hiphop som elektronica och disko av det gamla goda slaget!

Finrummets vinylbar: Hellouise
Musikälskarna Helena & Louise har i många år jobbat med KF Kristinas alla evenemang. Denna kväll får de istället under namnet Hellouise stå i rampljuset själva! Eller i alla fall i ljuset från Gräddhyllans lilla diskoboll. Välblandade pop- och rocklåtar från 60-tal till 90-tal, brett och smalt utlovas!

Välkomna!