Urban Turban (går igen!) + Al vin /Al Khalidi

Datum: Lör 10/12 2016
Kostnad: 195 Riksdaler

Vi bjuder in till orientalisk helkväll, med en sensationell återförening som höjdpunkt!
Dörrar till gillestugan: 21. 195 kr ger tillträde till kvällens båda konserter, med första konserten separat tills vi kring 23:30 släpper på vardagsrummets gäster. Förköp finns här, och t.o.m torsdag 8/12 (alt. så länge biljetterna räcker) kan du köpa till orientalisk middag inkl dryck för blott 195!

22: Urban Turban Revival
Många gånger har folk spånat om Urban Turbans eventuella återförening, men få har vågat hoppas att det verkligen skulle ske. Men nu händer det! Och tack vare kontakter med bandets medlemmar är lilla Kafé de luxe platsen där den allra första, unika spelningen på 10 år ska äga rum!
För de som är för unga, eller har sålt minnet på Blocket kan vi berätta att Urban Turban var bland de verkliga pionjärerna i den svenska etno-scenen. Deras blues

I somras hörde en lyrisk Dan Lundberg på Caprice Records av sig till Urban Turbans Peter Bryngelsson. Han hade i arkiven funnit gamla inspelningar av svenska folkhemsschlagers – översatta till persiska och framförda med persiska sångerskan Shamim Naghede, och undrade nu om bandet ville sätta liv i dessa på nytt. Detta ledde till det smått osannolika att Urban Turban återbildades för att spelade in ytterligare 7 gamla svensktoppslåtar på persiska! De tretton låtarna släpps till våren, men innan dess ville bandet ut och provspela dem för publik – och vi växjöbor har den stora äran och glädjen att vara denna utvalda publik!

23.30: Al vin /Al Khalidi
Tobias Allvin känner vi från landets mest innerliga balkanband Tummel & popbandet Babian (sommarlovslåten mm). Nadin Al Khalidi är globalt känd som sångerska i Tarabband som turnerar såväl i arabvärlden som runt Europa. Med sig har duon den levande trummaskinen Kristoffer Rostedt i batteriet.
Al vin / Al Kalidi hämtar sin inspiration från den musik som utvecklades i samband med arabvärldens egensinniga försök att närma sig västerländsk popkultur under tidigt sjuttiotal. Genren hade en kort blomstringstid men dog i sin linda i takt med den religiösa och politiska extremismen tog allt större plats i samhället.
Duon plockar fördomsfritt upp tråden och influerade av den senaste tidens omvälvande händelser skapar duon ett soundtrack till den nya generationens drömmar om frihet. Att se bandet är som att återvända till en hemlig och lustfullt nattklubb i Teheran under det fria 1970-talet!

Dj i Gillestugan
...spelar global festmusik – med tyngdpunkt på arabisk disko. Mer info kommer om detta!