Avancerad fest: Albin & Mika

Datum: Lör 17/12 2016
Kostnad: 100 Riksdaler

100 kr från 22. Avancerad fest är här – en kväll dedikerad helt till den elektroniska musiken!

22: Dj Martinus
Tyvärr fick Majken som utlovats ställa in. Men vi har fått in högklassig ersättare i form av vår egen Martinus. Elektroniska lågmälda tonggångar som gungar igång stämningen i gillestugan!

23.30: Albin & Mika – Pseudo solo sessions
Albin Johansson och Mika Forsling från Malmö och Köpenhamn har länge rört sig inom den elektroniska och psykedeliska svängen. Med sin passion för analoga synthar, udda sväng och harmoniska utsvävningar har de skapat ett koncept med varsitt solo-set och ett tillsammans.

ALBIN
Albin har synts en hel del med sin instrumentalmusik framförd på orgel, synthar och trummaskiner. Med drag av krautrock och minimalism skapas toner både stämningsfullt och dansant. Albin är denna kväll just hemkommen från en turné i Tyskland och släppte tidigare i år albumet Havet och vinden.
www.albintunes.com

MIKA (Lur, NUAIA, Faela! etc)
I över 10 år har Mika utforskat olika ljud mellan det elektroniska och akustiska. Utrustad med live-elektronik och olika instrument skapar han dansanta rytmer, tunga baslinjer och filmiska klanger. Mika har spelat i alla möjliga sammanhang världen över, bl.a som ena halvan av live-looping-duon LUR.

00.30 Idkwhoslukas & Kouws
Dansanta elektroniska rytmer ända till stängningsdags utlovas från kvällens eminenta dj-duo! Det blir future bass, tunggung och sväng. Helt kompromisslöst spelar de det bästa av sina personliga elektro-favoriter!

Välkomna!