Onsdagsrock: Hällas + Night▀

Datum: Ons 18/01 2017
Kostnad: 80 Riksdaler

Åter onsdag och hårdrocksafton, denna gång med de två rock-doftande akterna NIGHT och Hällas på gillestugans scen och världspremiär för en ny dokumentär om Muskelrock.
Dörrar 20, film 20.15, musik på scen från 21. 80kr entré ink. popcorn om man kommer innan filmen!

20.15: VÄRLDSPREMIÄR: MUSKELROCKFILMEN
En dokumentär av Karl Sparre & Fredrik Fridlund.
Läs deras egna ord för att förstå vad det handlar om:

“Muskelrock förtjänar en film. Platsen, människorna, musiken, allting är något speciellt och tillhör en egen värld. Idéen om att göra en film kom ganska spontant. Vi bestämde oss dagen innan. Tog med oss den utrustning vi hade och planerandet skedde i bilen på väg dit. Vi drog runt på området och snackade med folk, artister och filmade en massa. Kanske det bara skulle bli en kort trailer, kanske något lite längre. Det blev en 30min kort-dokumentär om Muskelrock och ett fokus på vad Muskelrock innebär, vad det kommer ifrån, vilka som är där, hur diskussionen kring begreppet ”True” går och vad som gör festivalen till en helt unik värld.”

https://www.facebook.com/muskelrockfilmen

21: Hällas
Kanske såg ni dem på Muskelrock 2016? Fem-manna bandet Hällas är nu tillbaka i det småländska mörkret där de trivs som bäst, för att bjuda på en sagostund ni sent ska glömma. Texterna om häxor, demoner och nobla hjältar varvas med 80-tals twin guitar-slingor, heavy metal, en stadig rytm från mitten av 70-talet toppat med Purpleorgel och lite prog! 2015 släppte de debut EP:n och är snart klara med sin första fullängdare. På vägen ner till Tyskland med deras vapendragare i Night gör de nu ett stopp på värdshuset Delux. Så ta på dig din ringbrynja och kom och skråla!

Hällas på Facebook

22: Night
En av Linköpings främsta hårdrocksexporter på senare år är Night. Efter hårt turnérande över stora delar av Europa är det dags för detta gäng att återvända till Växjö och Kafé de luxe för att visa hur rocken ska spelas på riktigt! Bandet har en tredje skiva på gång som förväntas släppas under 2017 och publiken kan vänta sig en rejäl dos klassisk hårdrock med rötterna i 70-80 talets brittiska sound.

www.heavymetalinthenight.com

I DJ-Båset härskar denna afton Janssons Frestelse som bjuder på hårdrock av bästa sort!

Välkomna!

Foto: Niklas Gustavsson – Fler bilder kan ses på Rockfoto.nu