Annandag de luxe: Dim Out + The Hector mm

Datum: Tis 27/12 2016
Kostnad: 150 Riksdaler

Öppet dagen lång – från kl 11:30 till 03! Med helgdagslunch, glada timmen, fik, glöggkalas, à la carte… Ja – nästan allt vad man kan önska. Källaren öppnar vi kl 20. 150 kr avläggs i entré från kl 22, då vi samtidigt ställer om till 21-årsgräns. Innan dess är entrén alldeles underbart fri!

22.30: The Hector
Ni vet nog vad detta är för gäng, med kocken Gustav i spetsen! Vi ska ändå försöka få ut lite information så småningom…

23:30 Dim Out
I en elektroaukustisk korsning långt bort i soulvärldens hörn, någonstans mellan hiphop-beats, funk och psykedeliska toner finner man Stockholmsartisten Dim Out! Christopher Cook som döljer sig bakom namnet, har tidigare bjudit oss singlar som “Förort”, “Hurricane” och Kristin Amparo-samarbetet “There Has to be a Way”. Dim Out kommer till oss denna kväll med minst tre vise män i orkestern för att bjuda oss musik som är lika svårdefinierad som oemotstådlig – som musikalisk direktsändning från himmelen!

Gillestugan: Dj Drottning Konungen
Våra egna småländska engelsmän är tillbaka för att dra och vrida i DJ-spakarna. De lovar “att manövrera den musikaliska utrustningen varsamt likt Donald Trump vid röda-knappen, likt gryningspyromanen vid Gävlebocken; och likt Kent Ekeroth vid järnhandeln.” Det kommer med andra ord bjudas en julsalig blandning av judisk elektro, arabisk dance, isländsk hiphop samt en och annan gammal goding, självfallet spelad med ironisk hipster-självdistans, och inget annat!

Vardagsrummet: Dj Viktor Brobacke
DJ Viktor Brobacke kommer tillbaks för att skämma bort oss med rocksteady-, reggae- och ska av det gamla gedigna slaget. Toner som annars klingar i klubben Club Killers – till vardags(<>fest) på Strand & Debaser i huvidstaden men som också turnerat bland landsorternas fränaste krogar. Mannen som taktfast styrt sin gyllene trombon i sällskap med både Håkan Hellström och Moneybrother blandar och ger oss denna kväll av karamellodier i bak, sid- och framtakt. Både finsk tango och rysk reggae finns med i Viktors välfyllda spisarbox, så ta dubbla skjortor & valla upp sulorna med dans-vax!

Finrummet: Dj Vinyl-kirurgen
I finrummet har vi öppet som vanlig fredag/lördag, dvs till kl 01 med fri entré. Här finner vi denna kväll 50% av dj-duon Våga Stuffa a.k.a Rickard Johansson. Vinyl-kirurgen är inte bara mannen som amputerade fasters liktorn eller musikern som turnerade halva jorden runt med ett av landets främsta indieband på 90-talet. Nej, han är också människan som känner oss på pulsen här i finrummet och spelar de melodier som just vi behöver just i den stunden. Oavsett vi vet det eller ej.

Beklagar alltför flummiga beskrivningar och gratulerar till kristi födelse!