Siri Karlsson + So Many Mammals

Datum: Lör 04/02 2017
Kostnad: 120 Riksdaler

120kr från 22 och musik på scen kl 22:30.

Kriget som skulle spelat denna kväll har tyvärr ställt in och ersätts av psyk-kraut-malmöiterna So Many Mammals. Siri Karlsson spelar som planerat!

22.30: Siri Karlsson
Musikalisk skönhet, kaotisk psykedelia, Siri Karlssons musik följer inga mallar. Duon skapar ett mystiskt, suggestivt soundtrack till idag. Ljudlandskapet är en dekokt av elektroakustiska klanger i besynnerlig instrumentuppsättning av syntar, nyckelharpa, saxofon och röst. Här finns både folk, jazz, rock, konstmusik och hela himlen därtill. Allt sammansmält till ett enda stort kontrollerat uttryck. De är en tumultartad och sinnesutvidgande upplevelse live.

I januari 2017 släpper Siri Karlsson sitt fjärde album, Shake Shake Love, inspelat i Berlin, på duo tillsammans med producent Jari Heikki Haapalainen. Siri Karlsson har med sina tidigare album hyllats för sitt musikaliska egensinne och nyskapande av folkmusiken, särskilt med The Lost Colony (2015) och Gran Fuego (2011) som fick bl a Manifestpris.

”Maria Arnqvist och Cecilia Österholm överträffar sig själva i krocken mellan mörk folkmusik och snyggt elektroniskt. Var är filmen de just gjort soundtrack till?” – Aftonbladet

sirikarlsson.com

23.30: So Many Mammals
Malmö-psykbandet So Many Mammals har sedan en tid gjort sig ett namn på hemmaplan med spelningar på bland annat Grand, Babel och Copenhagen Psychfest bakom sig! Efter skivinspelning, festivalgig och turnerande gör de sin första spelning hos oss. Vad som utlovas är ett brett spektrum av monotona rytmer, eklektisk psykmusik och ljud från dissonans till klingande poesi!

Underjordisk warm-up: Error Barock & Nasty Fox
Svängig, dragig psykedelika och blandade beats bjuds som uppvärmning både innan och mellan de bägge konserterna! Bakom spakarna står Joakim och Jessika – till hälften Psykjunta och hälften Studio Punk:t. Förbered på att höra musik ni kanske aldrig tidigare hört!

Underjordiska dansbanan: S&M Club
“Vi heter S&M Club och spelar allting med danstakt!”
Kvällens dj-duo, Mattias och Signe, premiärspelar för Gillestugans danspublik och nattliga musiklyssnare! Vare sig det är kraut, punk, synth, pop, psych eller hip hop så kommer det spelas i en riktigt härligt salig blandning av dansant musik!

Finrummets vinylbar: Festens Rester
När festens rester drar igång är det inte såsig downtempo-musik som en kanske skulle kunna tro. Istället är det okända bitar från 80-talet och bakåt som bjuds från skivspelarna. Pop, disco, punk, synt, new wave och mycket mer!

Undergångs-disco
Bonus-spelning med Jurko Haltuu & Matsuo

Välkomna!