Water Boogie System + Frank Frank Frank (FI)

Datum: Lör 08/04 2017
Kostnad: 100 Riksdaler

Dörrar 19:30 och för blott 100kr entré ser ni hela tre fantastiska jazzakter denna afton!

19.30: Orkester Hemma
Kvällen inleds med lokalproducerad jazz i form av jazzkvartetten Orkester Hemma. Fyra unga musike med en repertoar som sträcker sig från det egenskrivna och innerliga, till det äldre och klassiska!

20:30 Frank Frank Frank (FI)
Den finska trion Frank Frank Frank blandar lekfullt olika musikaliska uttryck, från jazz och improvisation till rock och pop. Sångerskan Stina Koistinens mäktiga röst bildar tillsammans med sina medmusiker imponerande stämsång, som skapar ytterligare en dimension av musiken. Bandmedlemmarna, som har spelat och turnerat flitigt med olika band och konstellationer under flera års tid (Color Dolor, Elifantree m.fl.) gick samman och bildade denna drömtrio. Med tre starka personligheter på scen blir musiken lika galen som självklar.

Stina Koistinen – röst
Anni Elif Egecioglu – synth, kör
Amanda Blomqvist – trummor, kör

21:30 Water Boogie System
Deras musik har beskrivits som en schizofren berg-och-dalbana som får adrenalinet att pumpa. Den Göteborgsbaserade kvartetten Water Boogie System mixar progressiv jazz, slagkraftiga popmelodier, skeva diskodängor och fri improvisation i sina kompositioner. Med andra ord en absolut oförutsägbar kombination musik och berättelser. Under 2016 blev WBS utvalda av Svensk Jazz som en av tre grupper att representerade den svenska jazzscenen på den internationella musikmässan “Jazzahead” i Bremen. De har spelat på stora scener och festivaler så som London Jazzfestival, Umeå Jazzfestival och 12 Points Festival i San Sebastian, Spanien. Kvartetten släppte sitt debutalbum ”Greetings” år 2014 som senare blev nominerad till ”Årets Jazz” på Manifestgalan. De kommer släppa sitt andra album under våren 2017.

“När musik är så orginell som Water Boogie System och undflyr alla beteckningar tvingas man använda öronen mer än huvudet. Vilket är utomordentligt uppfriskande.” – Anders Pihl, Lira

Karin Verbaan – röst, synth
Jonathan Albrektson – piano, synth
Viktor Reuter – kontrabas
William Soovik – trummor

I samarbete med Jazz i Växjö

Välkomna!