17-19: Bokreleasefest – Yakuza Tattoo

Datum: Fre 07/04 2017
Kostnad: 0 Riksdaler

Denna kväll är det dags för releasefest, som så många gånger förr. Dock med de små skillnaderna att tiden är eftermiddag och att vi nu inte firar släppet av en skiva utan istället en bok!
Det är växjösonen Andreas Johansson som släpper sin bok om Yakuzans tatueringar.
Kom och mingla med oss i Gillestugan (källaren) och titta på några av bilder. Det kommer bjudas tilltugg och för den som vill ha dryck till – eller för den delen en portion mat – säljs detta till specialpriser!
Entrén är fri, och den japanska bakgrundsmusiken väljs av DJ Matsuo, så kom, bara kom!

Boken
Boken Yakuza tattoo ger en unik inblick i organisationens tatueringar och symboler. Få organisationer är så mytomspunna och fruktade som den japanska maffian – Yakuzan. Organisationen har gjort starka avtryck långt utanför Japans gränser, såväl i verkligheten som i populärkulturen. Få är också de utomstående som har släppts in och kan rapportera om möten med Yakuzan. Den japanska tatueringskonsten har fascinerat människor världen över under årtionden. Men i Japan är tatueringar tabu och associeras starkt med Yakuzan. Religionshistorikern Andreas Johansson hör till de få utvalda som har fått fotografera och intervjua medlemmarna i en av världens mest ljusskygga organisationer. Mitt under brinnande gängkrig har Johansson tagit detaljerade foton av olika typer av yakuza-tatueringar, på Yokohamas nattklubbar, barer och bakgator.

Författaren
Andreas Johansson är filosofie doktor i religionshistoria och är verksam vid Lunds universitet och Linnéuniversitetet. Andreas har ett intresse för religioner i Asien och han har bedrivit fältarbeten i Sydasien. I sin forskning har han analyserat bruket av religiösa symboler och termer bland icke-religiösa organisationer. Johansson är också en hängiven fotograf.
Lär känna Andreas närmre på hans hemsida.

Välkomna!