Internationella kvinnodagen: Sköna Snubbar

Datum: Ons 08/03 2017
Kostnad: 0 Riksdaler

Vi visar feministiska kortfilms-serien Sköna Snubbar i gillestugan med start kl 19. Fri entré!

På plats kommer vi ha Lianna Hallsénius en av regissörerna och Ida Qvarnström, filmkonsulent från Reaktor Sydost. Efter filmen kommer ni ha chans att prata feministisk film och ställa frågor till både Lianna och Ida.

19: Internationella kvinnodagen – Sköna Snubbar
SKÖNA SNUBBAR är en kortfilmserie i åtta delar som visar upp olika scenarion där män har trakasserat, mansplainat eller utövat makt gentemot kvinnor. I filmerna möter vi bland annat en kvinna vars taxichaufför vägrar ge tillbaka hennes kort om han inte får en puss och en ung kvinna som blir tafsad på i rulltrappan. Händelserna är äkta och är inskickade av kvinnor i åldern 16-48 i Sverige. Teamet bakom filmerna består av 24 deltagare och med olika regissörer per projekt. Det bjuds på svart komedi, thriller, dokumentär, socialrealism, experimentell film och drama.

Amnesty-aktion
Klart är också att Amnesty kommer ha folk på plats för att samla in namnunderskrifter till en aktion som uppmärksammar kvinnors arbetsvillkor på palmoljeplantage i Indonesien. Amnesty International har vid besök på palmoljeplantagen sett en systematiska diskrimineringen av kvinnor, vilket är oacceptabel och med anledning av den internationella kvinnodagen vill vi fokusera på att kräva förbättrade arbetsvillkor för dessa kvinnor.

Välkomna!